Jesajas Berlina dienā uzstājas arī Igaunijas prezidents

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau sesto gadu Rīgā, kinoteātrī „Splendid Palace”, trešdien notiks Jesajas Berlina diena, kas veltīta vienam no pasaules ievērojamākajiem 20.gadsimta domātājiem un liberālās domas paudējiem, Rīgā dzimušajam Jesajam Berlinam.

Šā gada tēma ir indivīda privātuma, jauno tehnoloģiju un nacionālās drošības interešu sadursme. Par privātumu debatēs Baltijas valstu jaunieši, par novērošanu un brīvību diskutēs augstskolu pasniedzēji un pētnieki, bet dienas noslēgumā Jesajam Berlinam veltītu piemiņas lekciju lasīs Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess. Uzrunu pirms lekcijas teiks pasākuma goda patronese, bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Visticamāk, ka Ilvess runās arī par privātumu un brīvību digitālajā laikmetā, tas viņu interesē, jo jau zināms, ka Ilvess ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, stāsta pasākuma koordinatore, „Sorosa fonda Latvija” pārstāve Irīna Kuzņecova.

Jesajas Berlina dienas diskusijas un Igaunijas prezidenta lekciju varēs vērot arī tiešraidē portālos „delfi.lv” un „politika.lv”.

Tāpat pasākuma viesiem un ikvienam interesentam no plkst. 12 līdz 21 pie kinoteātra „Splendid Palace” būs iespēja apmeklēt biedrības „Ascendum” viedoto „Audiodušas” instalāciju. Tajā varēs noklausīties divas Jesajas Berlina esejas - „Brīvība” (Liberty) un „Piezīmes par aizpriedumiem” (Notes on Prejudice) - latviešu un angļu valodā. Audiodušas apmeklētāji varēs iepazīties ar Jesajas Berlina uzskatu kopsavilkumu par politisko brīvību un aizspriedumiem.

„Šis ir lielisks veids, kā iepazīt filozofu tiem, kuri iepriekš neko par viņu nav lasījuši,” norāda Kuzņecova.

Jesajas Berlina dienas pasākumi notiks angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti