Jelgavā valsts svētkos atklāj «Laika ratu 100»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jelgavā valsts svētku dienā, 4.maijā, plkst.16 starp Jāņa Asara ielu un Lielo ielu atklās skulpturālo pilsētvides objektu "Laika rats 100".

Tēlnieka Kārļa Īles interaktīvajā vides objektā "Laika rats 100" 14 metru rādiusā metālā attēloti desmit cilvēku silueti reālā augumā, kur katrs simbolizē desmit mūsu valsts gadus. Pie katra silueta lasāmi desmitgades nozīmīgākie notikumi.

Silueti tur 100 akmeņus, kuri simbolizē Latvijas pastāvēšanas gadadienu, bet cilvēku tēli – visus tos, kas bijuši iesaistīti Latvijas veidošanā, tā uzsverot, ka valsti veido katrs no mums.

Latvijai un arī Jelgavai šie 100 gadi nav bijuši viegli, un akmeņi simbolizēs šī laika svarīgumu un smagumu, ko tauta izlolojusi un iznesusi uz saviem pleciem. Starveida bruģējums laukumā, kurā atrodas Latvijas turētāji, simbolizē laika ratu, kas turpina ritēt tālāk cauri gadu desmitiem. Cilvēku figūras veidotas no slīpēta nerūsējošā tērauda.

Uz laukuma iekšu pavērstās plaknes tiks nopulētas, lai veidotos apmeklētāju spoguļattēls, tādējādi katrs valsts iedzīvotājs vai viesis arī kļūs par Latvijas gadu nesēju un vēstures veidotāju.

Uz figūru plaknēm, kas vērstas uz apļa ārpusi, būs iegravēti attiecīgās desmitgades svarīgākie Jelgavas vēsturiskie notikumi Latvijas kontekstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti