Jauns pasākumu cikls Tallinas ielas kvartālā – «Laikmetīgās trešdienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sākot ar 1. jūliju, trešdienu vakaros daļa no Tallinas ielas kvartāla pārtaps par mūsdienu mākslas, mūzikas, dejas un dzejas kultūrvietu. “Laikmetīgo trešdienu” apmeklētājiem būs iespēja noskatīties un noklausīties divas aktivitātes un garajā starpbrīdī starp tām ieturēt arī īpaši “Laikmetīgajām trešdienām” veidotu uzkodu izlasi, kā arī apskatīt laikmetīgo mākslas izstādi, medijus informē organizatori.

Projekta kopējā iecere ir veidot plašu un mākslinieciski augstvērtīgu pasākumu programmu, kas norisināsies līdz 16. septembrim, piedāvājot dažādu mūziķu, dzejnieku, dejotāju performances un trīs mākslas izstādes. 

“Laikmetīgo trešdienu” atklāšanas pasākumā 1. jūlijā interesentiem būs iespēja apmeklēt: koncertu, kurā uzstāsies mūziķis Deniss Paškevičs ar solo projektu “天火” jeb “Tenka”, kas japāņu valodā nozīmē “debesu uguns”. Performatīvo izstādi, kuru būs iespēja redzēt visiem “Laikmetīgo trešdienu” apmeklētājiem, veidos Tallinas ielas kvartālā rezidējošās jaunās mākslinieces Aina Bikše un Lidija Zaneripa.

1. jūlija vakarā skatāma būs arī laikmetīgās dejas izrāde “Bērnības sapnis” horeogrāfes Agneses Bordjukovas izpildījumā, kas ir pieaugušā refleksija par saikni ar savu pagātni, kura formē un nosaka rīcību, kas atspoguļojas arī šodienā.

8. jūlija “Laikmetīgās trešdienas” programmu veidos: koncerts ar muzikālo apvienību “KonBrio”, kā sastāvā muzicē Aigars Raumanis (saksofons, elektronika), Rūdolfs Pēteris Rubenis (saksofons, elektronika), Miķelis Dzenuška (marimba, perkusijas, elektronika) un Sigvards Dižais (sitaminstrumenti). Dzejas performanci veidos dzejnieks Raimonds Ķirķis, sadarbojoties ar literātu Lauri Veipu. Tāpat arī šajā nedēļā turpināsies Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas performatīvā izstāde.

Savukārt 15. jūlija koncertā uzstāsies stīgu kvartets “Sponte”, ko veido orķestra "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare Marta Spārniņa, pirmo vijoļu grupas mūziķe Liene Neija-Kalniņa, altu grupas koncertmeistars Ivars Brīnums un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Gaidāma arī interaktīva laikmetīgās dejas improvizācija “Šeit un tagad” Katrīnas Albužes solo izpildījumā, kuras norisi, noskaņu un dejotājas izaicinājumus, veidot palīdzēs skatītāji. Šajā nedēļā vēl pēdējo reizi būs iespējams apskatīt īpaši “Laikmetīgajām trešdienām” veidoto Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas mākslas izstādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti