Jaunmoku pilī – tikšanās ar enciklopēdijas «Muižas Latvijā» autoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunmoku pilī 6. februārī gaidāma enciklopēdijas "Muižas Latvijā. Vēsture, arhitektūra, māksla" 2. sējuma prezentācija un tikšanās ar tās autoru Vitoldu Mašnovski, medijus informē organizatori.

Jaunmoku muiža ir viena no 2. sējumā aptvertajām 93 muižām, tādēļ sadarbībā ar autoru prezentācija tiek organizēta arī Jaunmoku pilī. Pasākuma laikā tikšanos papildinās sarunas un stāstījums tieši par Tukuma apriņķa muižām.

Latvijas Zinātņu akadēmijas loceklis, starptautisko kultūras pieminekļu eksperts, fotogrāfs un kultūras pieminekļu pētnieks Vitolds Mašnovskis veicis ap 1200 Latvijas muižu kompleksu dokumentālu fotofiksāciju un izpēti. Apjomīgais materiāls joprojām tiek apkopots unikālā enciklopēdiju sērijā “Muižas Latvijā”, kuras 1. sējums (A-H) tika izdots 2018. gadā. Enciklopēdijas 2. sējuma (I–K) svinīgā atklāšana notika 2019. gada 13. decembrī Rīgas Domā, pulcējot plašu interesentu loku.

Enciklopēdijas "Muižas Latvijā. Vēsture, arhitektūra, māksla" 2. sējumā vispirms tiek norādīta muižas atrašanās vieta un ekonomiskais raksturojums, tad īsa īpašnieku vēsture, akcentējot muižas pirmsākumus un beigas. Tam seko kungu mājas vai pils būvvēsture un saimnieciskās apbūves ansambļa un parka raksturojums.

Autors norāda, ka 2. sējums ir īpašs ne vien ar apkopoto informāciju, bet arī iekļautajām,  vēl neredzētajām fotogrāfijām, kuras uzņemtas ar dronu. Enciklopēdijas "Muižas Latvijā" vairāku sējumu izdevums radīts kā veltījums Latvijas valsts simtgadei, tā izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Dalība pasākumā būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti