Jaunie Covid-19 ierobežojumi: Darbu varēs turpināt arī galerijas un citas izstāžu norises vietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Stājoties spēkā jaunajiem drošības pasākumiem, kas pieņemti, līdz 11. janvārim pagarinot valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, darbu varēs turpināt arī mākslas galerijas un citas izstāžu vietas, ne tikai muzeji un bibliotēkas, kā iepriekš informēja Kultūras ministrijā.

Par precizējumu ierobežojumos preses konferencē informēja Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, norādot, ka darbu varēs turpināt kultūrvietas, kurās ir izstādīti vai nu mākslas darbi, vai vēsturiski priekšmeti un kurās apmeklējums notiek tāpat kā muzejos.

“Darbu turpinās muzeji un tās kultūrvietas, kuru darbība ir raksturīga muzejam,” skaidroja Zariņš. Piemēri, ko Zariņš minēja, bija tādas kultūrvietas kā mākslas centrs “Zuzeum”, Marka Rotko mākslas centrs, galerija “Kim?” un citas mazās nekomerciālās mākslas galerijas.

Precizējot jaunos noteikumus, Zariņš norādīja, ka savukārt “izstāžu vietas tādā izpratnē kā komercizstādes, piemēram, attiecībā uz dažādu preču tirdzniecību, izstādīšanu – šo izstāžu darbība ir slēgta.”

Tomēr “piekļuve mākslai, piekļuve kultūrai ir atļauta,” uzsvēra Kultūras ministrijas pārstāvis, atgādinot, ka muzejos un izstāžu vietās būs jāievēro jau līdz šim noteiktie ierobežojumi – apmeklējumi drīkst notikt tikai individuāli vai vienai mājsaimniecībai, muzejā jānodrošina apmeklētāju vienvirziena plūsma.

Mainījusies ir prasība par atļaujamo cilvēku skaitu muzejā vai ekspozīcijas vietā – tas nevar būt lielāks par 20% no telpu kapacitātes, turklāt katram apmeklētājam arī jānodrošina 10 kvadrātmetrus publiski pieejamās telpas.

KONTEKSTS:

Tā kā Covid-19 izplatība par spīti novembrī izsludinātajai ārkārtējai situācijai nemazinās, valdība pagarināja ārkārtējās situācijas termiņu līdz 11. janvārim, ieviešot arī jaunus drošības pasākumus.

Muzeji, tiem radniecīgas mākslas darbu eksponēšanas vietas un bibliotēkas darbu varēs turpināt kā līdz šim, strikti ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Citas kultūrvietas līdz nākamā gada 11. janvārim apmeklētājiem būs slēgtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti