Ārpus Rīgas

Vidzemē jau sesto gadu tiek sumināti veiksmīgākie un radošākie uzņēmēji

Ārpus Rīgas

Avīzes "Ziemeļlatvija" galvenā redaktore Ingūna Johansone par drošības apsvērumiem Valkā

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles kompleksa būvniecība rit pilnā sparā

Jaunās Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles aprises jau redzamas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau redzamas aprises jaunās Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles kompleksam. Lai arī energoefektīvās ēkas un pilnīgi jaunu ērģeļu būvniecības projekts izraisīja plašākas diskusijas sabiedrībā, tomēr aptuveni 25 miljonu eiro vērtajai iecerei tika dota zaļā gaisma. Pašlaik būvniecības darbi norit raiti un drīzumā svinīgi plānots objektā iemūrēt vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles būvobjekts atrodas gandrīz pašā pilsētas centrā. Lai arī koncertzāles un mūzikas skolas projekts savulaik nonāca sabiedrības par atklātību „Delna” uzmanības lokā saistībā ar emisiju kvotu sadali, līgums par līdzfinansējumu 15 miljonu eiro apmērā zema enerģijas patēriņa Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas būvniecībai tika noslēgts. Kā zināms, modernais projekts paredz uzbūvēt ēku, kam būs zems enerģijas patēriņš.

„Vienlaicīgi jāizpilda skolas akustiskās un energoefektivitātes prasības. Ēkai būs ļoti zem enerģijas patēriņš apkurei, kā arī būs LED apgaismojums. Kopumā ir 13 dažādas tehnoloģijas objektā, pašiem tas ir izaicinājums, tāpēc ir vairāki projektu vadītāji un eksperti. Jābūvē 21. gs. ēka, lai mazāk būtu jāmaksā nākotnē,” skaidro Ventspils komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks.

Projekta ietvaros tiks izmantotas tehnoloģijas, kādas līdz šim Latvijā vēl nav liktas lietā, skaidro Komunālās pārvades direktors, uzsverot, ka tiek būvēta mūzikas skola ar koncertzāles funkciju, tāpēc prioritāras būs mācību telpas, kopumā 77.

„Tās arī ir akustiskas un energoefektīvas telpas, kur būs individuālas gaisa sagatavošanas iekārtas. Pat Eiropā šāda sistēma ir retums,” turpina Kausenieks. 

Objekts ir ļoti sarežģīts, turklāt tik liela mēroga līdz šim vēl neesot piedzīvots, spriež Komunālās pārvaldes direktors. Būvniecības uzņēmuma pārstāvis uzskata, ka salīdzinot ar Liepājas koncertzāli „Lielais dzintars”, kur arī strādāts, tagad ir citi inženiertehniski izaicinājumi.

„Esam izbūvējuši pamatus, ceļam sienas, kā arī daļēji izbūvējam jumta konstrukcijas. Projekts ir savādāks nekā Liepājā. Ietilpības ziņā tas mazāks, bet te lielāks izaicinājums ir tehnoloģiskie risinājumi, interesantāks objekts tieši no inženieru viedokļa,” stāsta atbildīgais darba vadītājs no uzņēmuma „Merks - Ostas celtnieks” Ivo Brālēns.

Lielajā zālē būs 600 klausītāju vietas, būs arī mazā zāle un vestibils. Mūzikas skola ar koncertzāles funkciju ir tas, ko ar nepacietību gaida Ventspils mūzikas skolas direktors. Lai arī divu gadu laikā projekts gan gaidīts, gan pelts, krustugunīs nonāca arī vairāk nekā miljonu eiro vērto ērģeļu būvniecība skolas vajadzībām, tomēr būs gan ēka, gan ērģeles.

Pašlaik mūzikas skolas darbs notiek piecās telpās. Pēc objekta atklāšanas abas skolas atradīsies vienā ēkā.

Ventspils mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas būvniecība sākās šī gada sakumā, darbi jāpabeidz līdz 2019. gada februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti