Jaunā Rīgas teātra ēku renovēs «Rere būve 1»; piedāvātā cena 25 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku Lāčplēša ielā 25 renovēs uzņēmums “Rere būve 1”, informēja “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ).

Uzņēmuma piedāvātā summa ir 20 985 321 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 25 392 238 eiro, pieskaitot PVN. Līgums ar būvnieku tiks slēgts pēc tam, kad tiks apstiprināts teātra rekonstrukcijai nepieciešamais papildu finansējums.

Piedāvājumus konkursā VNĪ aicināja iesniegt piecus kandidātus, kuri par atbilstošiem tika atzīti būvdarbu konkursa pirmajā kārtā. Konkursa pirmajā kārtā piedalījās uzņēmumi “Abora”, “Velve”, “Arčers”, pilnsabiedrība “Rere būve 1”, kā arī personu apvienība “BBA un RT”. Konkursa otrajā kārtā pieteicās divi pretendenti -  “Rere būve 1” un “BBA un RT”.

Lai nodrošinātu JRT rekonstrukcijas darbu finansēšanu, VNĪ plāno izmantot finansējuma rezerves, kuras radušās citu projektu realizācijas grafiku izmaiņu dēļ. Vienlaikus tiek gatavots energoefektivitātes projekta pieteikums Eiropas Savienības fondu finansējuma piesaistei.

KONTEKSTS

Iepriekš 2014.gadā teātra būvniecības budžets tika apstiprināts 19 miljonu eiro apmērā. Tomēr VNĪ norāda, ka tas tika veidots, balstoties uz sākotnējo projekta metu. Projekta kopējais būvdarbu apjoms tika prognozēts 7816 kvadrātmetru platībā, savukārt pēc būvprojekta izstrādes nepieciešamā platība tika precizēta 11 147 kvadrātmetru apjomā.

Tika norādīts, ka iepriekš minētā summa vairāk atbilst mazpilsētas kultūras centra nekā liela teātra būvniecībai.

Paredzēts, ka jaunajā projektā kopējais skatītāju vietu skaits sasniegs 840 iepretim līdzšinējām 400. Papildus jaunajā apjomā ir paredzētas trīs mēģinājumu zāles. Otrais stāvs, kas ieguvis nosaukumu ‘’Radošais stāvs’', tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem ar plašu virtuvi kopīgai tējas tasei, lugu lasījumiem vai jaunu ideju radīšanai. Savukārt pagraba stāvā būs moderna darbnīca.

Jaunais Rīgas teātris pērn pārcēlās uz pagaidu mājvietu Tabakas fabrikā, lai varētu rekonstruēt ēku Lāčplēša ielā.  “Tabakas fabrikas” restaurācijas gaitā VNĪ lauza līgumu ar “RBSSKALS Būvvadību” par termiņa neievērošanu, un darbus pārņēma uzņēmums “Abora”. Tas sadārdzināja izmaksas par 1,1 miljonu eiro. VNĪ restaurētā “Tabakas fabrikas” ēka izpelnījās asu profesionāļu kritiku par telpu neatbilstību teātra prasībām. Arhitekte Zaiga Gaile publiski pauda, ka nepieļaus “Aboras” uzvaru JRT rekonstrukcijas konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti