Kultūras ziņas

Daniils Kuzmins startē konkursā "Operalia"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Jauna kultūrvieta Kuldīgā – Neatklātā koncertzāle

Jauna kultūrvieta Kuldīgā – «Neatklātā koncertzāle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz šim Latvijā Dāvids Kļaviņš bija pazīstams kā unikālu klavieru būvētājs, kas pēdējos divus gadus darbojas Kuldīgā. Šobrīd viņš šai mazpilsētā līdzās savai darbnīcai ir izveidojis arī koncertzāli – jaunu kultūrvietu ar ambiciozu mērķi – to padarīt par mājvietu novatorismam klaviermūzikā un radošumam citos mākslas veidos. Kultūrvietai dots nosaukums "Neatklātā koncertzāle".

Vēl pēdējie paša radīto klavieru skaņošanas darbi, un viss būs gatavs mūzikas baudīšanai jaunajā koncertzālē. Tai nosaukumu "Neatklātā koncertzāle" klavierbūves meistars un uzņēmuma "Klavins Piano" vadītājs Dāvids Kļaviņš devis, jo katrs, kas te atnāks, pats arī sev un sevī to atklās. Un šai reizē to bija iespēja izdarīt ar pianista Vestarda Šimka uzburtajām franču impresionista Kloda Debisī prelūdijām uz 88 taustiņu, vienstīgu, atvērta korpusa konstrukcijas ''Una Corda'' klavierēm. Šīs sērijas klavieres ir pasaulē vienīgās, kuras var baudīt tieši te.

Vestards Šimkus novērtē koncertvietu: "Tiešām laba, skanīga akustika. Kas attiecas uz klavierēm, tās ir ļoti specifiskas, ļoti smalka, klusināta, ārkārtīgi skaista skaņa, ko es salīdzinātu ar debešķīgu arfu."

Koncerta apmeklētājs no Liepājas Ivars Krastiņš ir gandarīts: "Mēs braucām mākslinieka un šo unikālo klavieru dēļ, ne viens, ne otrs nepievīla, tas skanējums klavierēm tiešām ir pavisam atšķirīgs no parastajām."

Kad pirms diviem gadiem pandēmijas dēļ Dāvids Kļaviņš savu unikālo klavieru ražotni no Ungārijas pārcēla uz Kuldīgu, viņa sapnis bija tai līdzās izveidot arī koncertzāli, kurā mūzikas cienītāji varētu baudīt īpašo klavieru skanējumu, bet pianisti to iepazīt un veidot ierakstus. 

Jaunā kultūrvieta izveidota Kaļķu ielas radoši industriālajā kvartālā, bijušajā Kuldīgas autotransporta uzturēšanas un remonta uzņēmuma angārā, kas durvis vērs dažādiem mākslas veidiem un žanriem, bet primāri tā ir vieta mūzikai.

Jaunās kultūrvietas mērķis ir ambiciozs – Kuldīgā iedibināt jaunas un neparastas tradīcijas, arī popularizēt klaviermūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti