Kultūras ziņas

Intara Busuļa un Madaras Kvēpas oda laukiem

Kultūras ziņas

Top Viestura Kairiša "Pilsēta pie upes"

Izsolīs Vāgnera zāles nomas tiesības

Izziņota pieteikšanās Vāgnera zāles nomas tiesībām turpmākajiem 30 gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saskaņā ar valdības lēmumu “Valsts nekustamie īpašumi” piektdien, 3.augustā, izziņojuši pieteikšanos izsolei par tiesībām turpmākos 30 gadus nomāt ēku, kurā atrodas Vāgnera zāle. Interesenti var pieteikties līdz 21. augustam, bet nomas tiesību izsole paredzēta 23. augustā.

Atbilstoši izsoles noteikumiem, vēsturisko ēku uz tuvākajiem 30 gadiem plānots nodot privāta nomnieka rokās, saglabājot to valsts īpašumā. Pretendentiem ir izvirzīti stingri nosacījumi, piemēram, viens no tiem paredz saglabāt ēkai kultūras funkcijas. 

Vienlaikus potenciālajam nomniekam jārēķinās ar ievērojamiem kapitālieguldījumiem, jo ēka ir sliktā stāvoklī. Ēkas nomniekam būs pienākums izstrādāt ēkas pārbūves un restaurācijas būvprojektu, un atbilstoši tam trīsarpus gadu laikā jāveic vērienīgi ēkas atjaunošanas darbi. Ja gadījumā sākotnējā izsolē nomnieks nepieteiksies, tiks izziņota atkārtota izsole. 

Ja arī tajā neviens nepieteiksies, “Valsts nekustamie īpašumi” gatavos ziņojumu valdībai, kurai, iespējams, būs atkārtoti jālemj par kādu no atlikušajiem četriem scenārijiem. Un tie būtu – īpašuma atjaunošana par valsts budžeta līdzekļiem, īpašuma atjaunošana, izmantojot publisko un privāto partnerību, īpašuma nodošana Rīgas pašvaldības īpašumā vai īpašuma atsavināšana publiskā izsolē. 

KONTEKSTS:

Vāgnera zāle ir senākais Rīgas pilsētas teātris, kurā divus gadus (1837–1839) par diriģentu strādājis arī tolaik jaunais komponists Rihards Vāgners. Šī koncertzāle, kuru šodien dēvē par Vāgnera zāli, komponistam kalpoja par iedvesmas avotu vēlākajai Baireitas festivāla nama būvei.

Kopš 2006.gada nams ir sliktā stāvoklī un slēgts. Kopš 2006. gada Vāgnera zāle atrodas Finanšu ministrijas valdījumā, un to apsaimnieko “Valsts nekustamie īpašumi”. Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau 12 gadus ir slēgts.

2018.gada jūlijā valdība pieņēma lēmumu namu iznomāt, taču šādu lēmumu par iracionālu uzskata Rīgas Vāgnera biedrība.  
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti