Izveidota «Facebook» lapa «Grende, atkāpies»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sociālā tīkla "Facebook" kopienai, kura atbalsta kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes atkāpšanos no amata, izveidota lapa ar nosaukumu "Grende, atkāpies".

Kopienas idejiskais pamats lapā formulēts kā sauklis:  "Šis ir pašapziņas, ne politikas jautājums!".

Kopienas lapā pagaidām atrodamas dažas saites uz ministrei ne visai komplimentārām publikācijām, kā arī fotoattēls ar mākslinieci Katrīnu Neiburgu, kura tērpta krekliņā ar uzrakstu "GRENDE, ATKĀPIES". Attēla aprakstā teikts, ka šādi krekliņi pieejami studijā "Darva", bet informācija iegūstama no Aleksandra Brežes.

Jau ziņots, ka piektdien režisors Alvis Hermanis izplatīja atklātu vēstuli, kurā aicināja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (NA) partijas biedrus atrast kultūras nozarei atbilstošu ministru, paužot uzskatu, ka Jaunzeme-Grende kļuvusi bīstama visai nozarei.

"Ja līdz šim viņas aktivitātes vienkārši izskatījās anekdotiskas, tad tagad tas jau kļūst bīstami. Un ne tikai Latvijas Nacionālajai operai, bet visai nozarei kopumā,” uzsver režisors. Nekompetence komplektā ar zināmām rakstura īpašībām kļūst bīstama apkārtējiem.”

Hermanis uzskata, ka ministre pati to nekad neatzīs, tāpēc jāuzrunā Nacionālā apvienība.

"Ja jūsu partija nav spējīga šim ministra postenim atrast kompetentu kultūras nozares profesionāli, jūsu partija izrāda klaju necieņu Latvijas kultūrai kopumā un visi jūsu lozungi par latviskumu un nācijas vērtībām ir pupu mizas,” skarbi pauž Hermanis.

Arī ministre, reaģējot uz kultūras darbinieku viedokļiem, piektdienas vakarā izplatījusi paziņojumu, kurā aicina budžeta veidošanas laikā nešķelt nozari.

"Aicinu laikā, kad jau acīmredzami ir sākusies priekšvēlēšanu cīņa, nejaukt politiku ar kultūru un kultūrpolitikas procesiem! Pašreizējie mēģinājumi sašķelt nozari laikā, kad vēl notiek nākamā gada budžeta veidošana, var atkal iedragāt kultūras nozari, kas tikai tagad sāk atgūties no krīzes," vēsta ministre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti