Izstādes «Disidents» organizators: Krustā sistā lelle atgriezīsies Stūra mājas pagalmā jau otrdien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krustā sistā lelle, kura, kā iepriekš jau vēstīts, piektdien, 15. maijā, tika demontēta, atgriezīsies izstādē-akcijā jau 19. maijā, Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" norādīja izstādes organizators Toms Jansons.
 

"Tikko tikos ar Valsts nekustamajiem īpašumiem un mums vienam pret otru nekādu pretenziju nav," atklāt Toms Jansons. "Līdz ar to lelle atgriezīsies jau rīt, ja, šovakar vēl tiekoties ar juristu, mēs atradīsim principā to, ka nav īsti argumentu, kāpēc šī lelle nevarētu tur būt."

Telefonsaruna ar Tomu Jansonu
00:00 / 04:26
Lejuplādēt

Jau vēstīts, ka 18.maijā apmeklētājiem atkal tiks atvērta Stūra mājas pagalmā izvietotā izstāde "Disidents", kas pēc incidenta pagājušajā piektdienā bija slēgta.

Tracis tika sacelts saistībā ar izstādē izvietoto instalāciju, kurā pie krusta bija piesista lelle, kas dažiem atgādināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Krievija ir aicinājusi Latviju par notikušo sniegt skaidrojumu.

Stūra mājas pagalmā izvietotās izstādes "Disidents" organizatori izstādi nolēma pārtraukt, jo saņēma draudus - 15.maijā fiziski tikuši ietekmēti divi izstādes "Disidents" mākslinieki, kuri tobrīd uzraudzīja ekspozīciju, un daļēji tika iznīcināta viena no izstādes mākslinieka "Some1" instalācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti