Izsludina pirmo Starptautisko Jāņa Cimzes jauno talantu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valkas novada dome un Valkas Jāņa Cimzes mūzikas skola sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru izsludina pirmo Starptautisko Jāņa Cimzes jauno talantu konkursu.

Konkursa mērķis ir sekmēt jauno mūziķu radošo un māksliniecisko izaugsmi, veicināt Latvijas un citu valstu mūzikas skolu pedagogu pieredzes apmaiņu un popularizēt latviešu komponistu skaņdarbus.

Konkursā aicināti piedalīties jaunieši un bērni vecumā līdz 16 gadiem. Priekšrocība būs starptautisko konkursu laureātiem klavieru, stīgu, akordeona, pūšamo un sitamo instrumentu specialitātēs.

Konkurss norisināsies nākamgad no 10. līdz 12.aprīlim Valkā, Jāņa Cimzes mūzikas skolā. Konkursā būs jāizpilda viens latviešu komponista un viens brīvas izvēles skaņdarbs. Spēles līmeni vērtēs starptautiska žūrija.

Visi konkursa dalībnieki saņems diplomus un piemiņas veltes. Kopējais balvu fonds ir 2000 eiro. Laureāti saņems gan naudas balvas, gan iespēju ierakstīt skaņdarbus skaņu ierakstu studijā un koncerta video ierakstu.

Jāņa Cimzes jauno talantu konkurss norisināsies katru otro gadu. Tā mākslinieciskais vadītājs Aivars Ikšelis pauž gandarījumu, ka ir atjaunota jauno talantu konkursu tradīcija Valkā - pirms tam ar starptautiskiem panākumiem pilsētā norisinājās jauno talantīgo mūziķu konkurss "Jauno zvaigznīšu festivāls".

"Konkursu noslēgs krāšņs laureātu koncerts," teic Aivars Ikšelis. "Ar šī konkursa izsludināšanu turpināsim cildināt latviešu kultūrnācijas veidotāja Jāņa Cimzes vārdu."

Starptautiskā Jāņa Cimzes jauno talantu konkursa nolikums pieejams Valkas novada mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti