Kultūras ziņas

Mākslas dienas sacels "Mākslas kņadu"

Kultūras ziņas

Pasaules Cirka dienas Rīgā

Izraudzīti nominanti Imanta Ziedoņa balvai

Izraudzīti nominanti Imanta Ziedoņa balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai godinātu un izceltu dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības, atbalstītu jaunradi un iedvesmotu latviešus visā pasaulē, Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" sadarbībā ar Latvijas Televīziju otro gadu 3.maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, cildinās izcilus Latvijas cilvēkus zinātnē, novadpētniecībā, tautsaimniecībā, literatūrā un darbā ar bērniem un jauniešiem.

Apbalvojuma "Laiks Ziedonim" ceremonija būs skatāma tiešraidē no Vidzemes koncertzāles "Cēsis". Bet vēl pirms svarīgā pasākuma uz tikšanos bija sanākuši visu piecu nomināciju vērtēšanu komisiju pārstāvji.

Godinot Imantam Ziedonim svarīgas vērtības - izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi, stāju un savpatību - balvas tiks pasniegtas piecās nominācijās, kurās pieteiktās personas vērtēja īpaša komisija - vizionāri.

"Mums bija 16 pretendenti, no kuriem finālā izvēlējāmies četrus, pēc tam - vienu. Ir grūti pateikt, kurš rakstnieks ir labāks par citiem, jo tas nozīmētu salīdzināt bumbierus ar āboliem vai ķiršus ar ķirbjiem, bet tomēr atradām vienu personību," stāsta dzejniece Māra Zālīte.

"Šie cilvēki, ko meklējam, tas ir kā Šipkēvics juniors mēdz teikt - neregulāras formas, dedzīgs, savādāks nekā citi, bet spīdošs un gaišs cilvēks. Svarīgākais bija satikties, jo - viens ir rakstīts uz papīra, klātienē iepazīstot cilvēku divdesmit minūtēs daudz kas top skaidrs," norāda pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš.

"Pirmais kritērijs - vai tas, ko cilvēki veikuši, spēj pārsteigt, otrs - vai šis process ir tik aizrautīgs un pārsteidzoši negaidīts, ka varētu patikt Imantam Ziedonim," pauž dzejnieks Ēriks Hānbergs.

"Man šķiet, visās nominācijās parādās tieši fonda "Viegli" moto - Latvija ir skaista zeme un tam skaistajam ir jāpalīdz parādīties. Ir fantastiski daudz cilvēku, kuri ar degsmi un pārliecību strādā pie tā, lai mūsu skaistie sapņi piepildītos," teic fiziķis, Latvijas Universitātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija Cēsu koncertzālē šogad iecerēta Raiņa ideju kontekstā, uzvedot Imanta Kalniņa operu "Spēlēju dancoju", kurai libretu rakstījis Imants Ziedonis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti