Itāliešu valodas nedēļas ieskaņā Rīgā viesosies Mikēle Emmers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

XIII gadskārtējās itāliešu valodas nedēļas ieskaņā 11. oktobrī  Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātē ar lekciju „Iedomu skaitļi, kino, literatūra un mazliet matemātikas, ar veltījumu Lučāno Emmeram" uzstāsies Romas "Sapienza" Universitātes matemātikas docētājs profesors Mikēle Emmers.

 

Mikēle Emmers ir ievērojamā itāliešu kinorežisora, Zelta globusa laureāta (1951) Lučāno Emmera (1918–2009) dēls, kurš paralēli zinātniskajai karjerai iemēģinājis roku arī režijā un scenāriju rakstīšanā.

Dokumenti

Itāliešu valodas nedēļas programma

Lejuplādēt

3.44 MB

Itāliešu valodas nedēļa pasaulē norisināsies no 14. līdz 20. oktobrim. Latvijā to atklās pasākums LU Humanitāro zinātņu fakultātē ar Roberto Meloni piedalīšanos. Savukārt piektdien, 18. oktobrī, paredzēts Džuzepem Verdi veltīts pianista Luidži Maezāno koncerts ar Simones Fermani stāstījumu par Verdi dzimtu.

Šogad itāliešu valodas nedēļas tēma ir „Pētniecība, atklājumi, novatorisms – zinību Itālija". Tematisko sadaļu papildinās arī īpaši svarīgiem notikumiem Itālijas kultūras dzīvē veltīti pasākumi, piemēram, tiks atzīmēta komponista Džuzepes Verdi 200. gadadiena, dzejnieka un rakstnieka Gabrieles Danuncio 150. jubileja un 20 gadi kopš miris dižais itāļu režisors Federiko Fellīni.

Ideja par itāliešu valodas nedēļu radusies 2001. gadā Kruskas Akadēmijā, un, sadarbojoties ar Itālijas Ārlietu ministriju, kopš tā laika itāliešu valodas nedēļa visā pasaulē notiek ik gadu trešajā oktobra nedēļā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti