«Īssavienojums» sarunu festivālā «Lampa» – iespēja jauniešiem kļūt par festivāla pasākumu rīkotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākusies pieteikšanās sarunu festivāla “Lampa” jauniešu programmai “Īssavienojums”, kuras pasākumus organizēs un to tēmas izvēlēsies paši jaunieši. Projektam aicināti pieteikties 9.–12. klašu skolēni, kuriem ir, ko teikt, un kuri vēlas izmēģināt spēkus festivāla pasākumu veidošanā, medijus informē festivāla organizatori.

Jauniešu programma tiks īstenota festivālā “Lampa” Cēsīs 19. un 20. jūnijā.

“Lampas” jauniešu programma “Īssavienojums” jau otro gadu 9.–12. klašu skolēniem sniedz iespēju kļūt par pasākuma rīkotāju uz jauniešu skatuves.

Festivāla rīkotāji uzsver, ka iepriekšēja pieredze pasākumu rīkošanā nav nepieciešama.

Viss, kas vajadzīgs – interese par sabiedrības attīstību un vēlme iedzīvināt savas idejas, runājot par tām vienā no lielākajiem Latvijas festivāliem.

““Īssavienojums” ir īstā vieta idejām, cilvēkiem un tēmām, kas jauniešiem rūp un interesē. Tā ir arī īstā vieta ikvienam, kurš vēlas labāk izprast jauno paaudzi, tāpēc šī ir jauniešu lieliskā iespēja ne tikai pārrunāt svarīgo ar vienaudžiem, bet arī uzrunāt pieaugušos un iepazīstināt ar savām idejām un nākotnes redzējumu. Tāpat kā visu “Lampas” pasākumu organizatori, arī jauniešu programmas veidotāji tiks izraudzīti konkursa kārtībā. Labāko pieteikumu autoriem būs iespēja pašiem veidot, organizēt un vadīt pasākumu “Lampā”. Bet, lai process būtu radošs un rezultāts – produktīvs, nodrošināsim apmācības un mentoru konsultācijas,” stāsta jauniešu programmas “Īssavienojums” vadītāja Ilze Samīte.

Dalība “Īssavienojumā” ir iespēja skolēniem ekspertu vadībā iegūt jaunas prasmes un pieredzi projektu vadībā. Pieteikties programmai iespējams līdz 22. martam. Plašāka informācija par jauniešu programmu un pieteikšanos, kā arī konkursa nolikums atrodams festivāla mājaslapā.

Par festivālu

Sarunu festivāls “Lampa” ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti