Īrijā izdos jaunu avīzi latviešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Īrijā ceturtdien iznāk jaunā avīze latviešu valodā "Īrijas Vēstis". Jaunais informācijas avots sniegs ieskatu kultūras, ekonomikas, politikas jautājumos, kā arī apkopos informāciju par latviešu rīkotajiem pasākumiem Īrijā. Iepriekšējo latviešu avīzi beidza izdot vairāk nekā pirms gada.

Jaunā avīze ir Latviešu Kultūras fonda pirmais projekts. "Īrijas Vēstis" plānots izdot divas reizes nedēļā, un to varēs iegādāties tuvākajās dienās tirdzniecības vietās, kuras iecienījuši Latvijas valstspiederīgie.

Avīzes galvenā redaktore Sandra Bondarevska stāsta, ka tas nav tikai ziņu avots, bet arī saikne ar Latviju un iespēja notikumus arhivēt.

„Šobrīd mums ir vairāki žurnālisti, ir arī tādi, kas nav žurnālisti. Tas ir rakstītāju loks, kas bija arī iepriekšējā avīzē, bet ir daži nākuši klāt, piemēram, Ieva Rubule, profesionāla žurnāliste, viņa dzīvo Dublinā, viņa ir paņēmusi visas tēmas, kas saistās ar latvisko izglītību Īrijā, Īrijas latviešu vidē. Es domāju, ka tā ir ļoti, ļoti vērtīga lieta, jo pati avīzei jau ir savā ziņā latviešu valodas saglabāšanas funkcija, un tas izglītojošais un kultūras moments ir svarīgs,” pārliecināta Sandra Bondarevska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti