Īpašnieks plāno Latvijas valstij dāvināt zemesgabalu Andrejsalā akustiskās koncertzāles būvniecībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pašreizējais īpašnieks plāno Latvijas valstij dāvināt zemes gabalu Andrejsalā Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecībai.

Kā pastāstīja attīstības projekta "Riga Port City" pārstāvis Juris Pētersons, dāvinājumam paredzēti divi nosacījumi. Pirmkārt, ka uz dāvināta zemes gabala saprātīgā laika termiņā tiks uzbūvēta koncertzāle, savukārt otrais nosacījums paredz, ka tiks īstenots esošais detālplānojums, kurš paredz, ka tiks "iztaisnota" Eksporta iela, proti, to novirzot tālāk no Daugavas, lai rastu vietu koncertzāles celtniecībai.

Pētersons norādīja, ka projekta attīstītāji ir pārliecināti, ka akustiskā koncertzāle Latvijai ir nepieciešama, tādēļ viņi ir atsaukušies valsts un pašvaldības interesei atrast labākās iespējas tās būvniecības vietai. Attīstītāji arī pauduši pārliecību, ka viena no piemērotajām teritorijām atrodas Andrejostā, Eksporta ielā.

Par savu piedāvājumu "Riga Port City" Kultūras ministrijas (KM), Rīgas pilsētas un arhitektūras nozares pārstāvjus informēja šī gada aprīlī Rīgas pilsētas arhitekta rīkotajā apspriedē par koncertzāles būvniecībai piemērotām vietām Rīgā.

Šobrīd projekta attīstītāji pārrunās ar KM skaidro reālās sadarbības iespējas. Projektā "Riga Port City" apvienojušies Andrejostas, Andrejsalas un Rīgas Pasažieru termināla teritoriju īpašnieki, tostarp visu projekta teritoriju līdzīpašnieki SIA "Privāto aktīvu pārvalde".

Kā liecina "firmas.lv" pieejamā informācija, uzņēmums "Privāto aktīvu pārvalde" dibināts 2001.gadā un pieder SIA "Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem", kuras lielākā īpašniece ar 30% daļu ir Kristiāna Lībane-Šķēle, vēl 25% pieder Anetei Šķēlei-Pētersonei, 25% - Madarai Šķēlei-Dupatei, 10% - Edgaram Šķenderam, bet vēl 10% - Ivetai Smilgai-Krongornei.

"Privāto aktīvu pārvaldes" valdes priekšsēdētājs ir Šķenderis, un tā valdē strādā arī Kaspars Tinkuss un Šķēle-Dupate. Ieņēmumus no pamatdarbības uzņēmums pērn nav guvis, bet, ņemot vērā ieņēmumus no ieguldījumiem tā meitas un asociēto sabiedrību kapitālos, gadu noslēdzis ar 13,608 miljonu eiro peļņu.

"Privāto aktīvu pārvalde" ieguldījumu aktivizēšanai dibina atsevišķus meitasuzņēmumus ar nosaukumu "Inpo", kā arī tai pieder uzņēmumi "Privāto aktīvu konsultācijas", "Port Management", "Riga Yacht Port" un "Riga Port City".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti