Internetā publicēs literātu un mākslinieku «Pandēmijas dienasgrāmatas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Literatūras un filozofijas interneta žurnāls "Punctum" un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI) uzsāk projektu "Pandēmijas dienasgrāmata" ar mērķi dokumentēt to, kā mūsu sabiedrība jūtas šodien – situācijā, kad ir tik daudz nezināmā, kad esam spiesti izolēties un laiku pavadīt savos mājokļos, medijus informē “Punctum” redaktore Laura Brokāne.

Taču vairāk par visu šī projekta mērķis ir radīt kopības sajūtu, jo – kaut arī katrs savās četrās sienās – tomēr esam vienā laivā, uzsver projekta veidotāji.

"Vairāku gadsimtu garumā dienasgrāmatas rakstīšana ir bijis svarīgs pašrefleksijas veids.

Gluži kā pašterapija, kas palīdzējusi tikt galā ar pārdzīvojumu un satraukumu, jo sevišķi tad, kad pasaule pēkšņi pārvērtusies un mūsu dzīve līdz ar to.

Arī glābiņš laikā, kad dienām ilgi viss ir apstājies un stāv uz vietas. Ikdienas ieraksti dienasgrāmatā kā strīpiņas, iegrieztas stenderē, atgādina, ka laiks tomēr rit," raksta viena no projekta idejas autorēm, LU LFMI pētniece Sanita Reinsone.

Ik dienas "Punctum" publicēs literātu, publicistu, mākslinieku un citu kultūras jomu pārstāvju dienasgrāmatu ierakstus. Pirmie dienasgrāmatu ieraksti žurnālā jau publicēti – tie ir kultūras žurnālistes, tulkotājas Santas Remeres un Žaņa Lipkes memoriāla direktores Lolitas Tomsones stāsti.

Līdztekus LU LFMI Latviešu folkloras krātuves Autobiogrāfiju krājums veido kolekciju "Pandēmijas dienasgrāmata 2020", kur ārkārtējās situācijas laikā tapušās dienasgrāmatas var iesniegt ikviens, sūtot tās uz [email protected].

Visi šajā projekta iesniegtie materiāli (rakstītie un fotografētie) tiks saglabāti un padarīti publiski pieejami digitālajā arhīvā garamantas.lv. Vairāk par projektu lasāms "Punctum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti