«Instrumenti» Siguldā, Šimkus Rīgā un «Skroderdienas Silmačos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Kilograms kultūras" žūrija tiekas, vērtē, diskutē, pamanot nozīmīgas kultūras norises. Lai tas nepaliktu tikai žūrijas sarunu lokā, piedāvājam arī jums ielūkoties, kas ievērības vērts kultūrā notiek šonedēļ. Iesaka žūrijas pārstāve, kino kritiķe Daira Āboliņa.

 

1. Rīgas festivāls 2018. Bahs un Šimkus. 13. jūnijs, Lielā ģilde.

Vestards Šimkus ir izaicinošs pianists un komponists, kurš ir gan azartisks, gan muzikāli drosmīgs. Baha korāļprelūdijas Vestarda emocionālajā sniegumā koncerta pirmajā daļā un Vestarda Šimkus paša komponētās Sapņu ainas (no kurām viena veltīta Baham) koncerta otrajā daļā.

“Ticība Dievam, tāpat kā sapņi, ir mistiska un precīzi neizskaidrojama pieredze, kuras saknes ir meklējamas zem cilvēka apziņas. Man šāda pieredze šķiet īpaši nozīmīga un iedvesmojoša”, atzīst pianists.

Vestarda Šimkus maigais un temperamentīgais klavieru taustiņu piesitiens nav sajaucams ar citiem izciliem pianistiem. Nomoda sapņi mūzikā. Lai notiek!

2. Koncerts ar stilīgu mūziku un saulgriežu smaržām 15. un 16. jūnijā

Grupa “ Instrumenti” piedāvā pavadīt vasaras vakaru Siguldas pilsdrupu koncertzālē, kur 15. un 16. jūnijā notiks viņu jaunā albuma “Atkala” prezentācijas koncerti.

Ko tas mums sola? Pirmkārt, muzikālu svaigumu un mazliet noslēpumu…

Viņi prot būt liriski, nepieradināmi un neprognozējami. "”Instrumentu” gaidāmie koncerti Siguldas pilsdrupu estrādē būs jaudīgi – vajadzīgo enerģiju esam krājuši jau labu laiku, un līdz jūnija vidum to turpināsim lādēt. Kaļam plānus šovam, kas pārsitīs to, ko esam darījuši līdz šim. Šoreiz iesim vēl tālāk, un rausim visus klausītājus sev līdzi,” ar aizrautību stāsta mūziķis Reinis Sējāns. Visas šīs sastāvdaļas der, ņemot vērā, ka zāle un puķes smaržos kā trakas, kā jau saulgriežu pilnbriedā.

3. Nacionālā teātra 99. sezonas noslēgums

Latvijas Nacionālais teātris slēdz 99. sezonu un nepārkāpj tradīcijas! Uz skatuves visa trupa! Kad tirdzniecībā parādās biļetes uz Nacionālā teātra “Skroderdienām Silmačos”, ir skaidrs, ka Līgo vakars nav aiz kalniem. “Skroderdienu” skatīšanās latviešiem jau sen nav tikai teātra apmeklējums, bet gatavošanās Jāņiem, ielīgojot gada īsāko nakti. 

Un nebūsim iedomīgi. Kad jūs pēdējo reizi ar bērniem (vai bez) bijāt uz “Skroderdienām Silmačos”? 

No 15. jūnija viss ies vaļā! Indras Rogas “Skroderdienās” līst kā pa Jāņiem un nekādu butaforisku vainagu Līgo skatā! ''Facebook'' bija iemests saraksts ar aktieru sastāvu katrā datumā - viss ir atkarīgs no aktieru enerģijas - kas tavā vakarā būs Zāra, Elīna un Aleksis. Tas nekas, ka apkopējām sākas smagas dienas, lai visus tos puķu un lapu krikumus  pēc tam savāktu. 

Ieskatieties arī "Kilograma kultūras" mājaslapā, iepazīstiet balvas nominantus un žūrijas komentārus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti