Indijā notiks pieņemšana par godu Latvijas nacionālajai dienai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas vēstniecībā Indijā otrdien, 17.novembrī, notiks pieņemšana par godu Latvijas nacionālajai dienai, kuras laikā atklās arī Andra Zēgnera fotoizstādi "Saules akmens", veltītu dzintaram.

Latvijas vēstniecība Indijā darbojas gadu, un šajā laikā izdevies paplašināt kontaktus starp abām valstīm dažādās sfērās. Vēstniecībā bijušas skatāmas arī vairākas gleznu izstādes no Latvijas.

"Mēs gribējām parādīt kādu citu Latvijas kultūras šķautni, nevis tikai gleznas. Dzintars ir kā Latvijas simbols. Parādīt Indijā akreditētiem ārvalstu diplomātiem - kas ir dzintars, nevis vienkārši kā akmens, kā minerālis. Manā skatījumā izstāde "Saules akmens" parāda dzintaru kā atsevišķu civilizāciju. Fotogrāfijas ir vienkārši burvīgas, ar saules gaismu izgaismo dzintaru. Mēs gribam parādīt šo nozīmīgo Latvijas kultūras sastāvdaļu Indijas sabiedrībai," stāsta Latvijas Republikas vēstnieks Indijā Aivars Groza.

Kā vēstīts, Andra Zēgnera izstādi "Saules akmens" veido lielformāta fotogrāfijas, kurās dzintars redzams tuvplānā, atklājoties jaunā un neparastā veidolā. Izstādes pamatā ir filozofisks vēstījums par laiku, kas miljonu gadu garumā dzintarā ierakstījis savu vēstījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti