Kultūras ziņas

Muzikālajam bāram I love You -- 10 gadi!

Kultūras ziņas

Latviešu tango

Imants Lancmanis saņem Francijas ordeni

Imants Lancmanis saņem Francijas ordeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien Francijas vēstniecībā Latvijā Rundāles pils direktoram Imantam Lancmanim tika pasniegts Ordenis literatūrā un mākslā. Šādā veidā Francijas valdība izsaka atzinību par Lancmaņa ieguldījumu abu valstu kultūras saišu stiprināšanā.

Ilggadējais Rundāles pils direktors Imants Lancmanis ir franču valodas cienītājs un viens no labākajiem franču kultūras pazinējiem. Lancmanis bija festivālu „Pārsteidzošā Latvija" un „Francijas pavasaris" goda prezidents.

Francijas valdība ir novērtējusi Latvijas pārstāvja ieguldījumu abu valstu kultūras saišu stiprināšanā un šodien Imants Lancmanis saņem nu jau trešo Francijas valsts apbalvojumu.

Līdz šim Imantam Lancmanim ir piešķirts Francijas Goda leģiona ordenis.

Ordeni literatūrā un mākslā Francijas Republika pasniedz kopš 1957.gada. Ar to tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē. Šo apbalvojumu ir saņēmuši tādi ievērojami kultūras darbinieki kā Rejs Bredberijs un Vaclavs Havels, kā arī mūziķi Bono un Deivids Bovijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti