Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» viesosies Frankfurtes grāmatu gadatirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Frankfurtē, Vācijā, norisinās ikgadējais Frankfurtes grāmatu gadatirgus (Frankfurter Buchmesse). Līdz ar daudziem tūkstošiem apmeklētāju to izpētīt dosies arī Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” un Imanta Ziedoņa muzeja darbinieki, apvienojot jauno pieredzi ar koncertēšanu un dalību ģimeņu nometnē “Ziedoņa stīgas”, ciemojoties pie balvas "Laiks Ziedonim 2017" laureātes Lauras Putānes. 

13. un 14. oktobrī Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Jānis Strapcāns un Imanta Ziedoņa muzeja kolektīvs – Žanete Grende, Ants Grende, Maija Jaunzeme, Dace Zariņa un Ance Caune – piedalīsies ģimeņu nometnē “Ziedoņa stīgas", informēja fonda “Viegli” pārstāve Dace Zariņa.

Tās programma solās būt radoša, daudzveidīga un piemērota ikvienam dalībniekam: paredzēta kopīga muzicēšana, koklēšana kopā ar Vakareiropas koklētājiem, rotaļas un danči bērniem ar folkloras kopu "Mazās dzērves", sadziedāšanās, klusuma koncerts, Ziedoņa daiļrades iepazīšana, krāsaino pasaku gleznošanas nodarbības gan lieliem, gan maziem, rokdarbi, kopīgas sporta aktivitātes, brīvdabas kino un citi radoši ģimeniski brīži. 

“Kopīga jaunrade, neparastas domas, kas rodas mazos un lielos prātos, spēja saskatīt brīnumaino parastajā – tās ir Imantam Ziedonim tuvas idejas, kuras mēs cenšamies iedzīvināt ikdienas darbā. Šī būs jauna pieredze – tikšanās kopīgā nometnē ar latviešiem, kuru ikdiena norit ārpus Latvijas. Taču ticu, ka Latvijas un Ziedoņa darbu skaistums latviešiem ir mīļš jebkur pasaulē – šī būs abpusēja bagātināšanās,” pauž Žanete Grende. 

Nometni rīko balvas ''Laiks Ziedonim 2017'' laureāte Laura Putāne, kura dzimusi Jēkabpilī, bet dzīvo Vācijā, kur vada Štutgartes latviešu tautas deju kolektīvu "Trejdeksnītis" un Frankfurtes deju kolektīvu "Dimdari". Līdz ar Lauras aktīvās darbošanās sākumu pirms aptuveni pieciem gadiem tika aktivizēta vietējā Štutgartes sabiedrība. Laura bijusi arī iniciatore un galvenais vilcējspēks latviešu kultūras biedrības "Saime" dibināšanai un aktīvi organizē pasākumus, kuros iesaistīti ne tikai viņas vadītie deju kolektīvi, bet arī citi apkārtnes latvieši. Viens no Lauras lielākajiem sasniegumiem bija pasākums "Eslingenas Dziesmu svētkiem 70" 2017. gada jūnijā.

12. oktobra vakarā Māra Upmane-Holšteine, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Jānis Strapcāns, Edijs Šimiņš, Žanete Grende, Maija Jaunzeme un Ants Grende uzstāsies latviešu kultūras biedrības “Saime” rīkotajā koncertā.

Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti