Ilze Sperga: «Boņuks» ir dzīvotspējīgs, jo saknēs ielikts pamatīgums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Literatūrzinātniece un latgaliešu kultūras gada balvas „Boņuks 2013” žūrijas pārstāve Ilze Sperga uzskata, ka latgaliešu kultūras balva „Boņuks” ir dzīvotspējīga, jo pārvarēta piecu gadu robeža un šogad balva tiks pasniegta jau sesto reizi, turklāt balvai pašos pamatos ielikts tāds pamatīgums, ka, to paņemot rokās, šķiet - nevis „Boņuks”, bet īsts „Boņs”.

„Pieci gadi ir kritiskais laiks,” uzsver Sperga, stāstot, ka balvā jau pašās saknēs ielikts pamatīgums, paņemot rokā balvu šķiet, ka tas ir riktīgs „Boņs”.

Savukārt Balvu centrālās bibliotēkas vadītāja Ruta Cibule, kura visu mūžu strādājusi kā kultūras funkcionāre, bet ar "Boņuku" saistīta kopš pagājušā gada, verās uz „Boņuku” kā uz mehānismu, kas ir reiz palaists un jāturpina tik strādāt.

Cibule norāda, ka kultūras cilvēki Latgalē jau vairāk vai mazāk domājot „Boņuka” kontekstā un katru gadu ir ko vērtēt un katru gadu ir prieks par kādu no nominācijām, jo tā tiešām ir liels sasniegums Latgales mērogā.

Sperga piebilst, ka, atskatoties uz 2008., 2009. un 2010.gada nominantiem un balvas ieguvējiem, redzams, kas „Boņuks” ir kā precīzs spogulis, kurā redzami tā laika centrālie cilvēki un centrālie notikumi Latgales kultūrā, kurā redzams, kas ir bijis raķešu dzinējs Latgales kultūras virzībai.

Kā vēstīts, 23.februārī plkst. 16 Latgales vēstniecības "Gors" Lielajā zālē notiks latgaliešu kultūras gada balvas „Boņuks 2013” pasniegšanas ceremonija. Statueti saņems uzvarētāji 19 nominācijās un arī mūža ieguldījuma balvas laureāte kordiriģente, mūzikas pedagoģe Terēzija Broka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti