Igaunijā nākamais gads pasludināts par jūras kultūras gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Igaunijas kultūras ministre Urve Tīdusa apstiprinājusi Igaunijas kultūras gadu tēmas līdz 2020.gadam - pēc mūzikas gada šogad sekos jūras kultūras gads, informēja Igaunijas Kultūras ministrijā.

Jūras kultūras gads būs veltīts ar jūru saistītajām paražām un tradīcijām, dzīves pie jūras mākslai un ar jūru saistītajai mākslai, norādīja ministrijā.

2017.gads Igaunijas kultūrā būs veltīts bērnu un jaunatnes kultūrai, kad galvenā uzmanība tiks pievērsta gan jauniešiem kā kultūras auditorijai, gan gados jauniem radošajiem cilvēkiem, jaunajai kultūras dzīves paaudzei.

Savukārt 2018.gads būs saistīts ar Igaunijas neatkarības proklamēšanas simtgadi, kam sekos UNESCO kultūras mantojumā iekļautās dziesmu un deju svētku tradīcijas gads - 2019.gadā apritēs 150 gadi kopš pirmo dziesmu svētku norises Igaunijā.

2020.gads ir pasludināts par digitālās kultūras gadu.

Igaunijas Kultūras ministrija tematiskos kultūras gadus rīko kopš 2000.gada, kas tika pasludināts igauņu grāmatniecības gadu. Tematisko kultūras gadu mērķis ir viena gada laikā koncentrēties uz konkrētu kultūras jomu vai tēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti