Ieviešot sociālo nodokli honorāriem, būs jāpārskata «Rīga 2014» budžets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ja ar 2014.gadu autoratlīdzībām ieviesīs obligātu sociālo nodokli, plānotais Eiropas kultūras galvaspilsētas „Rīga 2014” budžets būs jāpārskata, intervijā Latvijas Radio norādīja nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

Čivle skaidroja, ka «Rīga 2014» budžets apstiprināts jau 2012.gadā un pašlaik tiek strādāts jau pie apstiprināta budžeta. „Šobrīd, kad jau iecerēts programmas apjoms atbilstoši apstiprinātajam līdzekļiem gan pilsētas, gan valsts budžetā, šobrīd, četrus mēnešus pirms pasākuma, tā ir diezgan nekrietna rīcība attiecībā pret māksliniekiem. Ja tas kopumā neizraisa lielu iespaidu uz valsts budžetu, tad uz konkrētu mākslinieku maciņiem tas izraisa ļoti lielu iespaidu,” sacīja nodibinājuma vadītāja.

Apspriežot ieceri par sociālā nodokļa piemērošanu honorāriem, netiek runāts par kompensācijām. Čivles ieskatā, kompensācija būtu arī samērā absurda, ja iedotu finansējumu budžetā sociālā nodokļa samaksai, lai pēc tam to atdotu atpakaļ valsts budžetā.

„Nav jau tā, ka visi ir pret to, visi ir par, bet ar pakāpenisku ieviešanu un saprātīgu aprēķinu tam apakšā,” atzīmēja Čivle. Viņa arī piebilda, ka pašlaik nepieļauj situāciju, ka dialogu par nodokļiem nevarētu atrisināt un gūt sapratni no politiķu puses.

Jau iepriekš izskanēja, ka iecere par sociālās apdrošināšanas obligātām iemaksām (VSAOI) no autoratlīdzībām varētu apdraudēt Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014.gada programmu, jo atalgojums tajā lielākoties ir autoratlīdzības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti