Ievērojamu domātāju un komiķu cīņa - izziņo otro sarunu festivālu «Lampa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar netradicionāla formāta pasākumu tiek pieteikts otrais sarunu festivāls "Lampa". Vieglas formas debates starp svaigi domājošiem cilvēkiem - no politologa līdz dumpinieciskam komiķim - par tēmu "Vai demokrātija ir sevi izsmēlusi?" būs pirmais no "Lampas" iesildošo notikumu sērijas pasākumiem, kas notiks 2.martā plkst. 18 Latvijas 1.rokkafejnīcā Vecrīgā.

Gan iesildošo pasākumu, gan sarunu festivāla "Lampa" kodols ir viegli un ar prieku runāt par sarežģītām tēmām. "Tas būs kā intelektuāla rakstura reslinga mačs. Debates kā formāts šajā ziņā līdzinās patīkamai spēlei, jo var droši kritizēt citus, nepaturot pretenzijas uz to, ka kaut kas no teiktā vispār ir tavs viedoklis. Ja tomēr izrādīsies garlaicīgi, varu visus nomierināt - drīz pēc pasākuma beigām Rokkafejnīcā sāksies "laimīgā stunda", kuras laikā varēs iesildīties karaokes apmeklējumam pagrabstāvā," saka publiciste Anete Konste, viena no debašu dalībniecēm.

Vieglas formas debatēs pretējās frontēs piedalīsies pieredzējušie debatētāji Rasmuss Filips Geks un Dārta Zaķe, politologs Ivars Ījabs, dzejniece un literatūras skolotāja Iveta Ratinīka, publiciste Anete Konste un komiķis  Rūdolfs Kugrēns. Debates moderatore būs žurnāliste Inga Spriņģe. Šis sarunu festivāla "Lampa" iesildošais pasākums tiks organizēts kopā ar Latvijas debašu asociāciju "QUO tu domā", kuras mērķis ir attīstīt kvalitatīvu debašu kultūru Latvijā.

"Lampas" veidošanā pašlaik iesaistījušās jau vairāk nekā 20 dažādas organizācijas - valsts, nevalstiskā un privātā sektora pārstāvji, kurus vieno kopīgs sapnis par atvērtu, iekļaujošu un demokrātisku Latviju. "Demokrātija nav tikai vēlēšanas vienu reizi četros gados. Demokrātija ir gan process, gan sarunu un diskusiju kultūra, kas ir jāattīsta un par ko ir jārūpējas. Sarunu festivālu "Lampa" rīkojam ar domu veicināt demokrātiskās sarunāšanās kultūras attīstību Latvijā. Tā ir vieta, kur brīvā gaisotnē ikviens var apmainīties ar idejām un viedokļiem, cieņpilnā veidā diskutējot par Latvijas pagātni, tagadni un nākotni," uzsver Ieva Morica, fonda atvērtai sabiedrībai "Dots" izpilddirektore.

2.marta debatēs tiks oficiāli izziņota iespēja pieteikt savu pasākumu festivālam un iesildīšanās pasākumu programma. Ieeja pasākumā un pašā festivālā būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti