Hārvijs Vainstains degs uguns liesmās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā apsūdzētais kino producents Hārvijs Vainstains šajā nedēļas nogalē degs zilās liesmās. Tādu likteni viņam pielēmuši ikgadējās Gaja Foksa nakts rīkotāji Lielbritānijā. Ugunskura nakts ir sena angļu tradīcija, kas radusies 17.gadsimtā. Ik gadu naktī no 4. uz 5. novembri tiek sadedzināts kādas tobrīd sabiedrībā kritizētas personas atveids vai lelle. Pērn ugunskura naktī savu spriedumu piedzīvoja Donalda Trampa figūra, bet naktī uz gaidāmo svētdienu nežēlastībā kritīs Vainstains.

Hārvija Vainstaina lelli izgatavojusi māksliniece Andra Dīna. 11 metrus augsto tēlu māksliniece radījusi nepilnas nedēļas laikā.

„Pērn mēs dedzinājām Donalda Trampa figūru un šogad pārmaiņas pēc paskatījāmies slavenību un Holivudas virzienā. Par darba rezultātu esmu priecīga, bet ne gluži apmierināta. Esmu paškritiska kā ikviens mākslinieks,” saka māksliniece Andra Dīna.

Vainstaina seksuālās uzmākšanās jautājuma izmeklēšanā šobrīd iesaistītas gan Lielbritānijas, gan Amerikas Savienoto Valstu policijas spēki. Producents, kurš savas karjeras laikā strādājis pie filmām, kas kopumā saņēmušas 81 ASV kinoakadēmijas balvu “Oskars”, apsūdzības noliedz.

„Viņš vienkārši šobrīd ir viens no pasaulē apspriestākajiem cilvēkiem. Mēs to darām, lai liktu sabiedrībai vēl plašāk palūkoties uz seksuālās uzmākšanās problēmu,” norāda Edenbridžas ugunskura biedrības pārstāve Laura Burtona-Larenca.

Ikgadējā ugunskura nakts  ir ziedojumu vākšanas akcija. Naktīs no 4. uz 5.novembri šeit pulcējas tūkstošiem cilvēku. Rīkotāji savākto naudu pēcāk nodod vietējām labdarības organizācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti