Panorāma

Aicina pirkt Latvijā ražotus produktus

Panorāma

Dzejnieks savu bibliotēku dāvina Gaismas pilij

Kordiriģentiem Kokariem izveidota ekspozīcija

Gulbenes novadā taps brāļu Kokaru muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

22.augustā Gulbenes novada Beļavas pagasta Ozolkalnā, bijušās Ozolkalna pamatskolas vecās ēkas telpās, tiks atklāta ekspozīcija, kas veltīta novadniekiem, mūzikas pedagogiem, kordiriģentiem, izcilu mūzikas kolektīvu dibinātājiem un vadītājiem - Imantam un Gido Kokariem.

"Neatliekamajā sarunā" par ekspozīcijas tapšanu maestro Imanta Kokara dēls Uldis Kokars stāsta, ka darba lietās jo bieži uzturoties Gulbenē, bet pagājušā gada rudenī saņēmis uzaicinājumu veidot ekspozīciju, kas būtu veltīta brāļiem Kokariem.

"Milzīgu darbu muzeja tapšanā jau ieguldījusi Gulbenes novadpētniecības pulciņa vadītāja Biruta Pokule, kura materiālus par brāļiem Kokariem vākusi jau no 80.gadiem, kā arī Beļavas pagasta Ozolkalna novadpētniecības koordinatore Laila Ķiploka. Mums pašiem bija diezgan grūti izšķirties, kā un ko iekārtot, jo skolai tomēr ir sava aura," norāda Uldis Kokars.

Inga Kokare saka paldies Gulbenes novada vadībai par atsaucību un uzsver: "Kopš tēta aiziešanas tas mums bija ļoti svarīgi. Viņš taču atstājis ne tikai morālas vērtības: viņa mūžs materalizējies piemiņas lietās, apbalvojumos, fotogrāfijās. Var jau to visu glabāt kā ģimenes relikvijas, taču mūsu opis bija publiska persona - viņš to ir pelnījis."

Inga un Uldis Kokari neslēpj: veidojot ekspozīciju, daudz ko par tēvu atklājuši arī viņi paši. "Šķita, ka it kā taču visu zinām, bet atklājums, ka Imants, piemēram, bijis Atturībnieku kluba biedrs, sagādāja vienu otru jautru brīdi," saka Uldis Kokars.

"Pats galvenais - gribētos radīt tādu atmosfēru, kādā Imants pēdējos gadus dzīvoja," uzsver Inga Kokare un norāda, ka ekspozīcija ar laiku tiks papildināta. Viņa priecājas, ka beidzot būs vieta, kur par izcilajiem mūziķiem viss būs vienkopus - informācija, tērpi, apbalvojumi, koru karogi, fotogrāfijas, arī mēbeles. Tiesa gan, slavenās Kokaru tasītes gan novēlētas Raiņa muzejam.

Ekspozīcijas atklāšanas pasākumā 22.augustā piedalīsies Kokaru ģimene, Gido Kokars un Imanta dēls Uldis, kā arī pārstāvji no brāļu Kokaru vadītājiem koriem - "Ave Sol", "Dziedonis", "Beverīna", "Daina". Atklāšanas brīdī neizpaliks svinīga lentas griešana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti