Grūbe: Stūra māja ir muzejs 20.gadsimtam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bijušās Valsts drošības komitejas (VDK)  ēkas atvēršana publikai būs liels notikums visas Latvijas vēsturē, uzskata „Rīga 2014" tematiskās līnijas „Brīvības iela" kurators Gints Grūbe. Būtībā tas būs muzejs 20.gadsimtam, uzsver Grūbe.

Kā vēstīts, 1.maijā pirmo reizi pēc ilgiem gadiem publikai durvis vērs kādreizējā VDK ēka jeb Stūra māja.Tās atvēršana būs viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas centrālajiem pasākumiem. Caur ekskursijām un piecām padomju varas represijām veltītām izstādēm organizatori vēlas rosināt diskusijas par pagātni, tagadni un nākotni.

Kultūras galvaspilsētas mērķis nav radīt notikumus tikai šim gadam, bet atstāt pēdas un nospiedumus nākotnē, tāpēc šis „Rīgas 2014” projekts ir iecerēts tikai kā sākums, kam būtu jāturpinās gan 2015., gan 2016.gadā, jo ar vēsturi nokārtot attiecības nevar nekad,” norāda Grūbe.

Jau 30.aprīlī notiks Stūra mājas oficiālā atklāšanas ceremonija ar valsts augstāko amatpersonu dalību, bet apmeklētājiem Stūra māja būs atvērta no 1.maija līdz 19.oktobrim, piedāvājot bezmaksas ekspozīciju pirmajā stāvā, maksas ekskursijas „Čekas pagrabos" gidu pavadībā un piecas izstādes, kas no dažādiem skatupunktiem traktē cilvēka un varas attiecības par cilvēku un varu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti