#Grosvaldi1919. Jāzepa Grosvalda vēstule Oļģerdam Grosvaldam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Digitālais projekts #Grosvaldi1919 ik mēnesi vēstīs par Grosvaldu ģimenes notikumiem 1919. gadā. Tie tiks atklāti caur korespondenci, dienasgrāmatām, atmiņām, preses ziņām, fotogrāfijām un mākslas darbiem. Tāpat varēs sekot līdzi tam, kā 2019. gadā noris darbi pie dzimtas izpētes un popularizēšanas, veidojot izstādi, veicot zinātnisko un populārzinātnisko pētniecisko darbu. Dienasgrāmatās un vēstulēs saglabāta oriģinālrakstība. 

British Headquarters

Baku, 20. febr. 1919

Dear Ogier,

Dodu vēl šo vēstuli aizbraucošam palkavniekam, kaut gan tagad ir diezgan droši cerams, ka tikšu 5-7 dienas prom no šejienes. Esmu ļoti priecīgs, ka varu cerēt jūs visus atkal redzēt Londonā, lai arī apstākļi būtu vai cik grūti, un mierā, ka varu atstāt šo karstasiņaino Kaukazu, kurā drīz, jādomā, vārīsies liela putra, kad visas republikas, lielnieki, monarķisti u.t.t. sāks plēsties.

Jādomā, ka ceļojums vilksies 3-4 nedēļas, tātad Londonā būšu apm. marta beigās, 20-30tā. Varēsim pēc ilga laika mūsu dzimšanas dienu kopā svinēt.

Silti sveicieni visiem mūsējiem.

Uz redzēšanos!

Tavs Jāzeps.

 

Fragments no Jāzepa Grosvalda grāmatas “Persijas ainas”

“Ar izbrīnu uzzinu, ka mans draugs, kas drīzāk atgādina vienu no Ali Babas četrdesmit laupītājiem nekā mierīgu rantjē, ir pāris duču mūļu īpašnieks un pelna apmēram 5000 franku mēnesī. Viņam ir īpaši uzsaucieni, lai uzmundrinātu savus lopiņus, starp kuriem visiespaidīgākais ir sava veida sātanisks smējiens, histērisks „ha-ha-ha-ha”, no kā mūļi baidās un tad paklausa viņam bez kurnēšanas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti