Grāmatizdevēji turpina akciju «Atdodiet grāmatām 5% PVN likmi!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas gāmatizdevēji šodien turpina maija nogalē aizsākto akciju "Atdodiet grāmatām 5% PVN likmi!". Tās laikā nozares pārstāvji tiekas ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem, simboliski dāvina viņiem grāmatas, lai pievērstu uzmanību kritiskajai situācijai nozarē un aicinātu gādāt par tās nākotni.

Šodien grāmatizdevēji tiksies ar Satiksmes ministru Tāli Linkaitu (Jaunā konservatīvā partija).

Renāte Punka par akciju «Atdodiet grāmatām 5% PVN likmi!»
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Grāmatizdevēji visas nozares vārdā ir nolēmuši budžeta sarunās iesaistīties ar atgādinājumu, ka būtu pienācis laiks atjaunot piecu procentu pievienotās vērtības nodokļa likmi grāmatu piegādēm, sākot ar 2022. gada 1. janvāri, jo situācija nozarē kļūst aizvien sarežģītāka. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu grāmatu piedāvājumu arī turpmākajos gados Latvijā, mums par to ir jādomā. Kopumā akcija ir ļoti pozitīva un atgādina tieši par to, ka grāmatniecība ir sabiedrībai nepieciešama nozare un ka šis ir nacionāls, nevis fiskāls jautājums," norāda Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka.

KONTEKSTS

Lai īstenotu pēdējos gados sarunu gaitā ar Finanšu ministriju un Kultūras ministriju panākto vienošanos ieviešanu dzīvē, Latvijas grāmatizdevēji maijā uzsāka akciju “Atdodiet grāmatām 5% PVN likmi!”.

Akcijas mērķis ir informēt valdību par kritisko situāciju grāmatizdevēju nozarē, lūgt atbalstu un atgādināt, ka ir nepieciešama politiskā izšķiršanās, lai iepriekšējo sarunu gaitā panāktās vienošanās starp nozari un ministrijām beidzot tiktu ieviestas dzīvē.

Akcijas gaita tiek atspoguļota Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas "Facebook" profilā un turpināsies, kamēr visi ministri saņems nozares prasību un dāvinājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti