«Gors» aicina uz mazo koncertu un mājīgā kino programmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 20. maija Latgales vēstniecība “Gors” atkal piedāvā piedzīvot kultūras notikumus klātienē – sestdienās aicinot uz koncertu programmu, bet trešdienās un piektdienās uz kino. Katrā notikumā, ņemot vērā arī mākslinieku skaitu, varēs piedalīties līdz 25 apmeklētājiem, medijus informē “Gors” pārstāvji.

No maija “Gora” Mazajā zālē piedāvājumā būs kino programma “493 collas”, kurā mājīgā atmosfērā, bet uz lielā ekrāna trešdienās un piektdienās varēs noskatīties dažādu laiku un valstu filmas. Šonedēļ piedāvājumā – ģimenes filma ar Džūliju Robertsu un Ouenu Vilsonu “Brīnums” un Vudija Alena romantiskā komēdija “Lietaina diena Ņujorkā”.

Filmu programma būs pieejama līdz pat jūlija vidum, kad paredzēts iesākt kino un mūzikas vakarus uz “Gors” Jumta terases.

Savukārt no sestdienas, 30. maija, tiks atklāta “Gora” mazo koncertu sērija, kurā būs iespēja dzirdēt arī vairāku koncertprogrammu pirmatskaņojumus.

Koncertu sēriju atklās pianists Rihards Plešanovs ar mūsdienu mūzikas koncertprogrammas “Mainīgās faktūras” pirmatskaņojumu. Pianista koncertprogrammu, nopērkot digitālo biļeti, būs iespēja noskatīties arī tiešraidē.

6. jūnijā ar koncertprogrammu “Dziesmu stāsti” uzstāsies Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš un Edgars Kārklis, 13. jūnijā gaidāma ērģelnieces Diānas Jaunzemes-Portnajas soloprogramma “Laikmetu atspulgi”, 20. jūnijā koncertu sēriju turpinās Goran Gora, 27. jūnijā Jānis Aišpurs un Aija Andrejeva, 4. jūnijā Rēzeknē viesosies Rīgas Krievu teātra “kvarķirņiks” ar dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei veltīto programmu “Lūk, istaba šī…”, bet koncertu sēriju 11. jūlijā noslēgs tautas mūzikas apvienība “Muosys”.

Ievērojot visus drošības noteikumus, apmeklētāji aicināti līdz 14. jūnijam apskatīt “Gora” Mākslas galerijā skatāmo izstādi “Juris Soikans. Maģiskais reālisms”. Savukārt izstāde “Dzimtas grāmata” apskatei pieejama līdz 7. jūnijam.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti