Kultūras ziņas

Mūžībā devies Knuts Skujenieks

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ģitārista Edgara Rubeņa rīta sveiciens

Ģitārista Edgara Rubeņa rīta koncerts ieskandina pasākumu ciklu Viesturdārzā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Biedrības "Ascendum" un interneta žurnāla "Satori" radošā komanda šajā vasarā veido daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Viesturdārzā. Daži no muzikālajiem notikumiem skatītājus pulcē agri no rīta. 25. jūlija rītā koncertu sniedza ģitārists un komponists Edgars Rubenis.

Februārī komponists un ģitārists Edgars Rubenis izdeva albumu "Slow Lightning". Mūziķis to raksturo kā sarunu ar agrīno 20. gadsimta blūza un regtaima tradīciju: "Tas materiāls ir manis rakstīti gabali, saistīti ar… tādā kā sarunā ar agrīno 20. gadsimta blūza un regtaima tradīciju. Tieši ģitārai pārsvarā. Tie ir darbi solo ģitārai. Tajā pašā laikā tā nav autentiska tā laika mūzika, jo es necenšos viņu tā replicēt viens pret vienu. Es drīzāk iesaistos sarunā un skatos, kā tas varētu skanēt mūsdienās."

Iedvesma mūzikai veidojusies iepriekš dzirdēto un atskaņoto dziesmu dēļ. Turklāt pandēmijas gados radās plašākas iespējas pievērsties instrumentam, laika gaitā veidojās mūzika solo ģitārai, kuru koncertā bija iespēja dzirdēt Viesturdārzā.

Līdz augusta beigām iespējams baudīt vēl vairākus pasākumus, piemēram, ukraiņu literatūras lasījumus, repera Artūra Skuteļa saspēli ar kori "Aura", kā arī izdejoties zaļumballē. Gaidāms arī vēl viens rīta koncerts Viesturdārzā. Tajā piedalīsies Mikus Solovejs un Staņislavs Judins.

Interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners stāsta: "Rīkojot šos pasākumus, mēs esam ne tikai saorganizējuši to notikumu programmu, bet mēs esam arī iekārtojuši parka vidi kopā ar Austri Mailīti, arhitektu un viņa biroju. [..] Mēs vienkārši redzam, ka tas parks atdzīvojas. Ka te nāk ģimenes ar bērniem, nāk cilvēki brokastīs, pusdienās, pa vakariem sēž. Tas vienkārši rada skaistu, jauku vietu apkārtnē, kur pavadīt vasarā laiku. Tas bija arī mūsu mērķis, un mēs esam priecīgi, ka tas tiešām arī notiek. [..] Mums ir svarīgi arī tas, ka šī ir augstvērtīga kultūra, kas ir brīvi pieejama tādā ļoti demokrātiskā vidē, un visi pasākumi ir bez maksas."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti