Gatavojoties Eiropas Valodu dienai, izsludina foto un stāstu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gatavojoties "Eiropas Valodu dienai 2015", Latviešu valodas aģentūra izsludina fotogrāfiju un stāstu konkursu "Saredzi valodu, saredzi stāstu".

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, kas katru gadu tiek atzīmēta 26.septembrī, taču šai dienai par godu visā Eiropā tiek piedāvāts plašs pasākumu klāsts gan pirms, gan pēc vienotā datuma.

Latvijā šogad paredzēts pasākumus īstenot laikā no 21.septembra līdz 4.oktobrim, piedāvājot dažādus notikumus, kas bagātinātu Eiropā sastopamo valodu apguves un lietošanas pieredzi.

Fotogrāfiju un stāstu konkursa mērķis ir veicināt valodas zīmju un elementu vizuālu atpazīšanu vidē, tādējādi apliecinot valodu daudzveidības klātesamību ikdienā un starpkultūru saziņā, vienlaikus novērtējot un godinot latviešu valodu kā mūsu valsts valodu.

Konkursam tiek gaidīti pieteikumi ar fotogrāfiju un stāstu (komplekts). Fotogrāfijā jābūt attēlotam kādas Eiropā sastopamās valodas vārdam, vārdu salikumam, frāzei vai izteicienam. Pievienotajā stāstā dalībnieks izklāsta fotogrāfijā redzamā nozīmi, tapšanas vēsturi un saistību ar Latviju vai latviešu valodu.

Konkursa žūrija vērtēs pieteikumu oriģinalitāti, radošumu, vizuālo un māksliniecisko kvalitāti. Uzvarējušo darbu izstādes atklāšana notiks 28.septembrī Rīgā.

Konkursa nolikums un pieteikuma forma atrodama Latviešu valodas aģentūras mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti