Panorāma

Lietuvā nelikumīgi centušies iekļūt vēl 116 cilvēki

Panorāma

ES valstis sāk saņemt naudu no Atveseļošanas fonda

Galā koncerts "Operas zvaigžņu vasara"

Galā koncertā «Operas zvaigžņu vasara» Nacionālajā operā uzstāsies izcilais tenors Pjotrs Bečala

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Svētdien Latvijas Nacionālajā operā gaidāms īsts zvaigžņu lietus. Galā koncertā "Operas zvaigžņu vasara" pirmo reizi Rīgā viesosies viens no pasaulē izcilākajiem tenoriem Pjotrs Bečala un prestižā konkursa “Operalia” 2019 uzvarētāja, soprāns Adriana Gonsalesa. Jau piektdien viņi iemēģināja Baltā nama skatuvi. 

Ieroci pieprasa tikai dueta konteksts. Latvijas Nacionālās Operas un Baleta valdes priekšsēdētājs un operdziedātājs  Egils Siliņš un polis Pjotrs Bečala ir draugi. Šī gada sezonu Bečala iesāka Barselonā, lai gan tikpat bieži viņu var dzirdēt Metropoles operā Ņujorkā vai Vīnē.

“Mēs viens otru pazīstam jau sen un jau Baireitā runājām par to, ka varētu kaut ko darīt kopā Rīgā. Tas ir nejauši, ka es te esmu, bet esmu laimīgs, ka tā sagadījās. Programma ir fantastiska,” sacīja Bečala.

Tikmēr Siliņš minēja: “[Bečala] Viens no pieprasītajiem pasaules tenoriem, dzied visos opernamos, es dziedāju ar viņu Vīnes valsts operā Loengrīna izrādēs.”

Savukārt Gvatemalā dzimusī Adriana Gonsalesa abu balss ierakstus klausījusies laikā, kad studēja mūziku. Tādēļ iespēju dziedāt kopā viņa sauc par sapni.

“Es esmu ļoti satraukta būt šeit, Rīgā, pirmo reizi dziedāt šai skaistajā teātrī un dziedāt kopā ar Egilu Siliņu un Pjotru Bečalu. Es viņus klausījos laikā, kad mācījos, tāpēc ir liels prieks dziedāt kopā,” pauda Gonsalesa.

“19. gadā, kura vinnēja konkursu “Operalia” jeb Plasido Domingo vārdā nosauktais konkurss, tā iespēja, viņa ir no Urugvajas, bet dzīvo Eiropā un es izmantoju pazīšanos un uzaicināju. Viņa tikko vēl Barselonā dziedāja pēdējo izrādi. Vakar,” stāstīja Siliņš. 

Abi viesmākslinieki norādīja – spītējot ilgajam pandēmijas klusumam pasaules opernamos, viņiem tomēr bija iespēja dziedāt.

“Man paveicās, ka es šogad strādāju Spānijā. Teātri bija vaļā. Es biju laimīga, šis bija mans spāņu gads Madridē un Barselonā. Es jūtos ļoti svētīta, ka man ir balss, jo daudzi no mums ir klusējuši,” sacīja  Gonsalesa.

Savukārt Bečala klāstīja: “Man bija daudz darba. Daudz koncerti tika atcelti, bet es vienmēr biju gatavs. Un, kad vien telefons zvanīja, es biju gatavs darīt savu darbu.”

Svētdienas koncerts pulcēs tikai tik daudz publikas, cik ļauj Covid-19 noteikumi. Taču jūlija otrā pusē šo pašu koncertu redzēs ikviens, kurš vēlēsies. Latvijas Nacionālā Opera to demonstrēs uz liela ekrāna pie operas un baleta ēkas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti