Kultūras ziņas

Aspazijai - 150!

Kultūras ziņas

Festivālā "AVANTI!" izceļ jaunos talantus

Liepājā pirmoreiz notiek festivāls "Gaismotā Liepāja"

«Gaismotā Liepāja» izraisa prerunīgu vērtējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par godu Liepājas 390. dzimšanas dienai aizvadītās nedēļas nogalē divas dienas pirmo reizi norisinājās festivāls "Gaismotā Liepāja". Tā laikā dažādās Liepājas vietās varēja vērot audiovizuālas projekcijas un instalācijas. Sociālajos portālos jau pēc pirmās pasākuma dienas par festivāla norisi cilvēki pauda pretrunīgus viedokļus.

Festivāla “Gaismotā Liepāja” rīkošanai pilsētas pašvaldība elektroniskās mākslas un mediju centram „E-LAB” bija piešķīrusi 17,5 tūkstošus eiro. Par šo summu bija izveidoti 14 dažādi objekti, no kuriem daļa darbojās tikai vienu vakaru.

 “Mēs, piemēram, pie pieminekļa neko neatradām.” - “Varētu būt, ka nedaudz ir kāda aizķeršanās bijusi,” stāsta apmeklētāji.

 Paši pasākuma organizatori atzina, ka dažādu starpgadījumu dēļ ne viss iecerētais izdevies, kā plānots.

“Viņi līdz galam neizmantoja sev doto iespēju, neparādīja pilsētniekiem vissaprotamākajā veidā,” uzskata Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja vietniece Nora Sudmale.

Savukārt festivāla "Gaismotā Liepāja" organizatore Santa Mazika uzskata, ka “ir izdevies radīt unikālus un savdabīgus mākslas darbus, kas nav šokējoši vai aizraujoši, kā varēja gaidīt, ņemot vērā “Staro Rīga” pieredzi”.

Tomēr netrūka cilvēku, kuriem redzētais patika, piemēram daudzu liepājnieku uzmanību  piesaistīja izgaismotas klavieres.

“Es esmu lepna, ka Liepājā ir tādi mākslinieki, kuri to radījuši,” saka apmeklētāja Vija,

 “Ar Rīgu, “Staro Rīga” nevar salīdzināt. Priekš tā budžeta, kas ir atvēlēts, ir OK,” uzsver Edgars.

Bija arī objekti, kuru tapšanā cilvēki paši varēja iesaistīties, piemēram, instalācijā "Garāmgājējs" cilvēki labprāt izmantoja iepēju ieraudzīt sevi no malas. Tikmēr pludmalē iedzīvotāji aizrāvās ar divu gaismas bumbu ripināšanu. Pēc festivāla rezultātu apkopošanas pašvaldībā vēl lems, vai līdzīgs pasākums uzlabotā versijā varētu notikt arī citus gadus.

Jau vēstīts, ka piektdien un sestdien Liepājā pirmo reizi notika mediju mākslas festivāls „Gaismotā Liepāja”.  Vienlaikus šis gaismotais notikums aizsāka Liepājas 390. dzimšanas dienas pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti