Kultūras ziņas

Latvijā viesojas Kirils Serebreņņikovs

Kultūras ziņas

Maskavas Gogoļa centra viesizrādes Rīgā

Gaismas pils uz pasaules skeitborda kartes

Gaismas pils ieejas laukums iezīmēsies uz pasaules skeitborda kartes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gaismas pils ieejas laukumu plāno padarīt piemērotāku skeitbordistiem un skrituļslidotājiem. Laukuma atjaunošanas idejas autors ir vienīgais profesionālais skeitbordists Latvijā Madars Apse, kurš idejas īstenošanai nepieciešamos 35 000 eiro nolēmis rast, aicinot sabiedrību šim nolūkam ziedot.

Bojājumi, ko skeitbordisti nodarījuši granīta plāksnēm un margām pie bibliotēkas, bijis strīdus avots jau agrāk, bet nu tam ir rasts risinājums. Laukumu iecerēts atjaunot, piemērojot tā infrastruktūru ekstrēmo sporta veidu radītajām slodzēm.

Pēc visām iecerēm, kad viss būs izdarīts, vairs nebūs iespējams ieejas laukumu sabojāt, pārliecināts ir Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks: „Mēs esam kļuvuši par tādu spotu, ja tā varētu teikt, kas ir Rīgas vizītkarte šai kustībai. Tas ir jauniešu netvorks, es domāju, ka tas ir labi, ka tāda kustība ir līdz mums nonākusi, un mēs būsim priecīgi sadarboties un rīkot sacensības.”

Dažu dienu laikā, kopš sākta ziedojumu vākšana laukuma atjaunošanai, izdevies iegūt 7000 eiro. Bibliotēkas priekšlaukuma renovāciju plānots pabeigt līdz šī gada beigām.

Skeitbordists Apse ieplānojis veidot video, kurā viņš skeito pie Nacionālās bibliotēkas, kas varētu aicināt braukt uz Latviju skeitbordistus no citām valstīm. „Igaunijā jau sen zina, ka ir Latvijas Nacionālā bibliotēka. Arī vācieši pagājušajā gadā bija atbraukuši,” stāstīja Apse.

Skeitbordistu vāktos ziedojumus izlietos sabojāto granīta apmaļu nomaiņai, bet kopējās Gaismas pils priekšlaukuma rekonstrukcijas izmaksas ir teju 90 tūkstoši eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti