Kultūras ziņas

Zelta zirgs iejāj Gaismas pilī

Kultūras ziņas

Žerārs Depardjē un Fanija Ardāna Rīgā

Novadu diena Nacionālajā bibliotēkā

Gaismas pilī valda svētku noskaņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atklājot Novadu dienu, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā pulvcējušies vairāki simti novadu bibliotekāru un valda svētku noskaņa.

Kā iepriekš vēstīts, visas dienas garumā, 28.augustā, ikviens apmeklētājs Gaismas pilī aicināts svinēt Novadu dienu, kura pulcē gandrīz 500 dalībniekus.

Novadu dienā Gaismas pilī varēja saklausīt dažādu izlokšņu latviešu valodu, arī lībiešu, malēniešu un suitu mēli. Novadu pārstāvji rosījās, katrs savā stāvā izrādot savam reģionam kultūrā būtiskāko – ne tikai krāšņus rokdarbus un Latgales melnā māla podus, bet arī mūziku Liepājas Simfoniskā orķestra sniegumā, Valmiera Drāmas teātra izrādi, kino seansus un Salaspils botāniskā dārza dāliju izstādi.

Novadu dienas tradīcija tika veidota ar domu par to, kādā veidā mēs varam parādīt to, ko mums iespējams redzēt arī tālu Latgalē, Sēlijā, Kurzemē,” skaidro LNB Mākslas un mūzikas centra vadītāja Ilze Egle.

Novadu dienas tradīcijai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šogad aprit 15 gadi.

Jau vēstīts, ka Novadu dienā Vidzemei Gaismas pilī atvēlēts otrais, Latgalei - trešais, Kurzemei - ceturtais, Zemgalei - piektais, bet Sēlijai - sestais stāvs.

Svētki turpināsies līdz pulksten 21.

Sadarbībā ar LNB Atbalsta biedrību plkst. 16 tiks atklāta izstāde "Latvijas mazās gaismas pilis".

Gaismas pils arhitekts Gunārs Birkerts 28.augustā no rīta ir apskatījis ēku. Arhitekts esot bijis ļoti pacilātā noskaņojumā. Birkerts Latvijā ieradies kopā ar ģimeni - vairāk nekā desmit cilvēkiem, lai piedalītos Gaismas pils atklāšanas pasākumos.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti