Gaismas pili gada laikā apmeklējuši vairāk nekā pusmiljons cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) gada laikā apmeklējuši 540 000 cilvēku.

Piektdien, 12.jūnijā, aprit tieši gads, kopš pirmās dienas, kad LNB jaunās ēkas stāvu atvēršanas programmā "Kaskādes" sabiedrībai pirmoreiz bija iespēja iepazīties ar bibliotēku gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs. Pirms gada četrās dienās atvēršanas programmā no 12. līdz 15.jūnijam Gaismas pili apmeklēja 10 000 interesentu.

Kā norāda LNB pārstāvis Augusts Zilberts, pašlaik LNB jaunā ēka jau ir sākusi pilnvērtīgu dzīvi - to novērtējuši un aplūkojuši apmeklētāju tūkstoši, tostarp izglītības, kultūras, zinātnes un politikas personības no Latvijas un ārzemēm.

"Kopumā aizvadītais gads pārvākšanās un šāda mēroga ēkas apgūšanas dēļ nav bijis vienkāršs - nenoliedzami, tas atnesis vairākas mācību stundas, vienlaikus arī nenovērtējamu pieredzi. Taču, vērtējot aktīvo un daudzpusīgo darbību, kā arī vietējās un ārzemju sabiedrības interesi, atbalstu, atsaucību, kupli apmeklētos pasākumus un lasītavas, tas bijis sekmīgs," vērtē Zilberts.

Pērn sešu mēnešu laikā bibliotēku apmeklēja aptuveni 370 000 cilvēku, tostarp 50 000 ekskursantu, savukārt šogad līdz šim brīdim - aptuveni 170 000.

Z2014.gadā plānoto aptuveni 60 pasākumu vietā noorganizēti aptuveni 500 notikumu, kurus apmeklēja aptuveni 135 000 personu. Šogad notikuši vien aptuveni 70 pasākumu, kurus apmeklējuši 25 000 personu, jo LNB notiek lielākā daļa Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumu un pusgadu nav pieejama ne multifunkcionālā Ziedoņa koncertzāle, ne izstāžu zāles, ne Konferenču centrs. Līdz ar to arī 25 000 apmeklējums ir vērtējams kā ļoti sekmīgs, uzsver LNB pārstāvis.

Pašlaik aktīvi tiek izstrādātas vasaras, rudens un ziemas pasākumu - izstāžu, koncertu, lekciju, kino seansu - programmas. Prognozējams, ka apmeklējuma skaits būtiski pieaugs.

Pērn dienas laikā bibliotēku apmeklēja vidēji 1000 līdz 2000 cilvēku dienā, šogad prezidentūras laikā - 800 līdz 1000.

Jau vēstīts, ka LNB jaunā ēka jeb Gaismas pils oficiāli tika atklāta pērn 29.augustā, taču 12.jūnijā tika rīkots pirmais bibliotēkas iepazīšanas jeb stāvu atvēršanas pasākums "Kaskādes", bet pilna pakalpojumu klāsta piedāvāšanu lasītājiem LNB sāka 16.septembrī. Gaismas pils ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro. Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti