Gaismas pilī atklās fotoizstādi «Latvijas mazās gaismas pilis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 28.augustā, plkst. 16 Gaismas pilī tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrības rīkotā fotoizstāde "Latvijas mazās gaismas pilis".

Fotoizstādē "Latvijas mazās gaismas pilis" būs apskatāmas 59 Latvijas bibliotēkas, kas pēdējos desmit gados uzceltas no jauna vai piedzīvojušas pozitīvas pārmaiņas. Izstādes rīkotāji vēlas uzsvērt, ka uzcelta ne vien jauna LNB ēka, bet arī Latvijas pilsētas un pagasti iegūst savas "vietējās Gaismas pilis".  

Izstādei veltīts arī katalogs, kur līdzas fotogrāfijām ir arī bibliotekāru stāsti par savu pilsētu un pagastu  bibliotēkām.

"Šis ir gaismas punktu vizualizācijas projekts un stāsts par pozitīviem procesiem Latvijas bibliotēkās no Līvāniem līdz Valmierai, no Kursīšiem līdz Medumiem vai Jumurdai, Mārupei un Zorģiem. Lai arī mērogi un rocība  bieži ir nesalīdzināmi, mēs centāmies pamanīt ne vien izcilību, bet arī labo gribu visos Latvijas novados.

Mūsdienīga bibliotēka sen vairs nav tikai grāmatu glabātuve. Labajos piemēros tā ir vietas dvēsele. Tur kopā lieliski sadzīvo kultūras mantojums un mūsdienu tehnoloģijas, grāmata un virtuālais teksts, mazpilsētu miers un pasaules elpa, arhitektūra un saturs," norāda arhitekts un izstādes kurators Jānis Dripe.

Izstāde "Latvijas mazās gaismas pilis" būs skatāma LNB jaunajā ēkā Gaismas pilī līdz 18.septembrim. Pēc tam tā tiks izstādīta arī citviet Latvijas novados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti