Gaile atsauc sūdzību par JRT konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Galvenais, lai projektā tiek izvērtēta kvalitāte, uzskata arhitekte Zaiga Gaile, ar to pamatojot arī sūdzības atsaukšanu Iepirkumu uzraudzības birojā par Jaunā Rīgas teātra konkursu.

Sākotnēji sūdzība iesniegta, jo Zaigas Gailes arhitektu birojs uzskatīja, ka par būtiskāko, izvērtējot trīs konkursa finālistus, nedrīkst būt zemākā cena. Tomēr tagad pēc sarunas ar „Valsts nekustamajiem īpašumiem" arhitekte guvusi pārliecību, ka par konkursu lems pats teātris, tā izvēloties atbilstošāko risinājumu teātra rekonstrukcijai.

„Nevar jau starp trīs reģipšu plāksnēm pateikt, kura ir labākā. Te ir ļoti dažādas domu gaitas. Ja vienreiz žūrija ir nopietni strādājusi un vairākus mēnešus lasījusi trīs projektus, tad ir cerība, ka katram ir potenciāls. Neviens nav slikts un nav nokļuvis finālā aiz citiem iemesliem, kā tikai ar savu kvalitāti.

Man tagad ir pārliecība, ka lems teātris un tam nebūs svarīgas manipulācijas ar naudām. Gan jau viss būs labi. Man liekas, ka visam ir jānokārtojas, cilvēkiem jāpaliek mierīgākiem.

Pēc tās briesmīgās mācības ar būvniecību visi kaut ko apdomā. Visvairāk cietuši „Valsts nekustamie īpašumi", kuriem bijušas tik daudz katastrofas un avārijas, kā pils ugunsgrēks, tagad apstājusies arī muzeja celtniecība... cerēsim, ka viss būs labi un jaunajā gadā būs gaišāks," Latvijas Radio sacīja Zaiga Gaile.

Turklāt, sūdzību uzturot spēkā, konkurss ievilktos un projektēšanai būtu mazāk laika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti