«Gada rīdzinieka» tituls piešķirts Džemmai Skulmei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas domes balva "Gada rīdzinieks 2015" šogad piešķirta māksliniecei Džemmai Skulmei par ieguldījumu Latvijas mākslas un sabiedriskās dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

Balvas pasniegšana notiks Rīgas domes svinīgajā sēdē 18.novembrī plkst. 12 par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai. Svinīgajā sēdē tiks pasniegti arī Rīgas domes Atzinības raksti, kā arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva.

Ar Rīgas domes Atzinības rakstiem tiks apbalvots Latvijas Radio koris un tā mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava par izcilu muzikālo sniegumu un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē. Par daudzpusīgas augstākās izglītības attīstību un sekmīgu ārvalstu studentu piesaisti Atzinības rakstu saņems Rīgas Stradiņa universitātes rektors profesors Jānis Gardovskis. Sirds ķirurģijas centra vadītājs profesors Romans Lācis tiks apbalvots par izcilu ieguldījumu medicīnas zinātnes attīstībā un sekmīgu starptautisko sadarbību.

Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balvu saņems LZA akadēmiķis Rihards Kondratovičs par izcilu selekcionāra darbu, ieguldījumu daiļdārzniecībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Viņu šim apbalvojumam izvirzīja LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu "Gada rīdzinieks" var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2015" varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs līdz 9.novembrim.

Līdz šim apbalvojumu "Gada rīdzinieks" saņēmuši diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti