Rīta Panorāma

Stājas spēkā pamiers starp Izraēlu un "Hamas"

Rīta Panorāma

Baltkrievijas uz laiku sagrābtā "Ryanair" lidmašīna sasniegusi Viļņu

Francijas iedzīvotāji steidz apmeklēt kino un muzejus

Francijas iedzīvotāji steidz apmeklēt kino un muzejus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī nedēļa Francijā nesusi daudz prieka, jo durvis atkal vēruši muzeji, kafejnīcas, restorānu terases, kā arī kinoteātri un citas kultūras iestādes, un uzņēmumi, kas bija spiesti darbību apturēt Covid-19 pandēmijas dēļ.

Pēc sešu mēnešu pauzes tagad Francijā atkal vaļā ir kinoteātri, un tas sagādājis lielu prieku visiem filmu mīļotājiem. Trešdienas rītā pie viena no Parīzes kinoteātriem jau bija izveidojusies prāva rinda.

Kino apmeklētājs Mišels Suets pastāstīja: “Šorīt speciāli uzliku modinātāju, lai laikus pamostos un būtu šeit pirmais. Man ir svarīgi iet uz kino. Pirms teātrus aizvēra, es arī gāju uz pašu pēdējo seansu. Apmeklēju kino divas reizes nedēļā, kā minimums. Man tas ir ārkārtīgi svarīgi, šodien esmu emocionāls.”

“Kino ir daļa no tā, ka “es lasu grāmatas, eju uz kino, tikko iedzēru kafiju terasē”. Man tā ir dzīve. Tā ir kultūra. Voila. Tas ir būtiski. Tāpat kā grāmatas. Tā būtu drāma, ja nebūtu grāmatu,” uzsvēra kino apmeklētājs Ēriks Šerērs.

Mākslas un kultūras izslāpušie tagad var apmeklēt arī muzejus. Uz tiem gan, tāpat kā uz citām iestādēm, attiecas dažādi ierobežojumi. Piemēram, jāvalkā maskas un uz vienu cilvēku jānodrošina vismaz astoņi kvadrātmetri. Iespējams arī malkot kafiju vai paēst pusdienas āra terasēs, kas Francijā ir īpaši populāras. Komandantstunda arī lēnām tiek atcelta, bet daļā valsts gan vēl ir spēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti