FOTO un VIDEO: Spāru svētki Mežaparka estrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mežaparka estrādē divarpus mēnešus pirms plānotā datuma nosvinēti spāru svētki. Estrādes skatītāju daļas pārbūve pašlaik rit raitāk, nekā plānots, un pirms ziemas izdevies pabeigt visus betonēšanas darbus.

Spāru svētkos piedalījās amatpersonas, būvnieki, kā arī arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, Dziesmu un deju svētku padomes locekļi un projektā iesaistīto institūciju pārstāvji.

Austris Mailītis par Mežaparka estrādes būvniecību
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Gan būvnieki, gan dziesmu svētku rīkotāji pašlaik ir pārliecināti, ka skatītāju zonas izbūvi izdosies pabeigt laikā līdz nākamā gada vasarai. Estrādē būs vairāk skatītāju vietu - apmēram 30 tūkstoši, bet jaunizbūvētā skatītāju tribīne teju sešstāvu mājas augstumā sevī slēps gan ēdināšanas zonu, gan tualetes.

Projekta autors arhitekts Austris Mailītis Latvijas Radio sacīja, ka ir apmierināts ar būvnieku līdz šim paveikto un gandarīts, ka izdevies ietaupīt būvniecības laiku.

"Tā vienmēr ir brīnišķīga sajūta arhitektiem, kad tas zīmētais, domātais, prātā iztēlotais realizējas dzīvē un būvē, bet šī ir arī ļoti īpaša būve, līdz ar to jo lielāks prieks," norāda arhitekts Austris Mailītis, izsakot cerību, ka nākamajā rudenī tiks uzsākta otrās kārtas būvniecība.

Šogad, 20.aprīlī, uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pārbūvi, kas paredz skatītāju lauka un estrādes pielāgošanu 2018.gada XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Estrādes pārbūves pirmās kārtas būvniecību veic PS "LNK, RERE".

Pirmā posma rekonstrukcijas darbus plānots nodot ekspluatācijā 2018.gada 18.jūnijā plkst.11.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti