Kultūras ziņas

Radošās darbnīcas pie Latvijas Mākslas akadēmijas

Kultūras ziņas

100. autobuss

Jelgavā top grafiti sēta

FOTO un VIDEO: Jelgavā grafiti mākslinieki veido 60 metru garu brīvības stāstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jelgavā jaunu seju iegūst šīs pilsētas visai industriāla nomale – Loka maģistrāles un Aviācijas ielas krustojums. Tur uz betona sētas, kas apvij šobrīd nefunkcionējošu stadionu, top 60 metrus garš brīvības stāsts grafiti mākslinieku redzējumā. Katram māksliniekam iedalīta sava 6x2 metrus liela sētas daļa, uz kuras ar krāsu baloniņiem var brīvi izpaust savu izpratni par jēdzienu "brīvība".

Jelgavā notiekošā Starptautiskā grafiti ielu mākslas festivāla "Brīvības stāsti" mērķis ir radošā veidā veicināt piederības izjūtu valstij un mīlēt šīs valsts kultūru jeb vienkāršāk – izkrāsot šo visnotaļ pelēcīgo pilsētas daļu.

Pasākumā piedalās mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, arī Francijas. Daži mākslinieki vēl turpina darbu, daļa jau pabeiguši, tostarp Igaunijas mākslinieks Senks. Viņa darba moto ir "Brīvība mirdz vairāk nekā zelts" – stāsts ir par briedi, kurš brīvi var pastaigāties mežā. Darbā akcentēts tas, ka dzīvnieki ir daudz brīvāki nekā cilvēki-bagātnieki, dzīvodami greznos namos.

Savukārt Latvijas mākslinieks Viesturs Holanders jeb Holis stāstīja, ka viņš uzzīmējis saules zīmi, darba nosaukums – "Saules mūžu Latvijai". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti