FOTO: Parīzē atklāta izstāde «Latvijas kultūras alfabēts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot Latvijas nacionālo kultūras, izglītības un zinātnes institūciju 100. gadadienu, kas iekļautas UNESCO svinamo gadadienu sarakstā, UNESCO galvenajā mītnē Parīzē, Francijā, 22. oktobrī atklāta audiovizuāla instalācija “Latvijas kultūras alfabēts”, paziņojumā medijiem informē UNESCO pārstāvji.

Simtgades svinības šogad pulcina septiņas institūcijas – Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo arhīvu, Latvijas Universitāti un Latvijas Nacionālo operu un baletu.

“Šo institūciju darbība veido kultūras valodu, ko lietojam mūsdienu Latvijā kā moderna, demokrātiska un eiropeiska sabiedrība.

Valodas pamats ir alfabēts, kura apgūšanā palīdz īpaša mācību grāmata – ābece, kura arī ir kļuvusi par izstādes vadmotīvu.

Katrs latviešu alfabēta burts iepazīstina ar nozīmīgiem pieturas punktiem un personībām, kas ir saistītas ar kādu no simtgadi piedzīvojušām institūcijām,” skaidro izstādes idejas autore māksliniece Krista Burāne.

No 21. oktobra līdz 25. oktobrim izstāde ir skatāma UNESCO galvenajā mītnē Parīzē, Francijā. Savukārt Latvijā izstāde būs skatāma no 25. novembra Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti