FOTO: Liepājā simboliski atzīmēti koncertdārza «Pūt, vējiņi!» spāru svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājā spāru svētkus 12. maijā piedzīvoja topošais koncertdārzs “Pūt, vējiņi!”, kas atrodas Jūrmalas parkā. Pirmais koncerts tur varētu notikt nākamā gada maijā, bet jau šovasar ikviens varēs aplūkot leģendārās koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” pārbūves vizuālās aprises.

Ir nojaukti agrāk estrādi aptverošie žogi un barjeras, koncertdārzu integrējot Jūrmalas parka teritorijā un sasaistot ar pludmales piekrastes zonu, kā arī pārplānoti laukumi un celiņi, lai nodrošinātu pilnīgu vides pieejamību. Norit teritorijā paredzēto celiņu izbūve. Tiek izbūvēts nožogojums ap skatuvi, lai nodrošinātu kontrolētu koncertu apmeklējumu. Ēkai tiek montēti logi un durvis, kā arī top jumta metāla konstrukcijas. Līdz vasaras sākumam plānots pilnībā pabeigt jumta konstrukciju izbūvi virs skatītāju centrālās daļas sēdvietām.

Liepājā simboliski atzīmēti koncertdārza «Pūt, vējiņi!» spāru svētki
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

Par projekta gaitu šobrīd stāsta projekta pārstāvis Didzis Jēriņš: “Pašreiz var redzēt, ka ir jumta konstrukcijas pabeigtas. Spāres ir saliktas, vēl ir atsevišķi metāla elementi tikai jāuzliek, un tad sāksies darbi iekštelpās. Ir jāizveido arī skatītāju zāles daļas grīda, vienā pusē vēl jāpabeidz betonēt siena. Ēka jau lēnām kļūst gatavāka, un veidojas veidols.”

Liepājas pašvaldība paziņojumā medijiem norādīja, ka jaunais koncertdārzs “Pūt, vējiņi!” tiek veidots par mūsdienīgu kultūras telpu, kas būs ērti pieejama iedzīvotājiem. Te varēs rīkot brīvdabas pasākumus un koncertus lielākam apmeklētāju skaitam nekā līdz šim, kā arī tiks nodrošināti komfortablāki apstākļi gan māksliniekiem, gan skatītājiem.

Kā to paredz spāru svētku tradīcija – jumta korē tika pacelts vainags, kā arī saimnieki – Liepājas pilsētas domes un izpilddirekcijas pārstāvji – pateicās būvniekiem, uzdāvinot darbu veicējiem restaurētu vēsturisko un leģendāro estrādes soliņu. Soliņa restaurācijas darbus veica Liepājas mākslinieks Reinis Kuncītis. Svinīgo mirkli ar savu klātbūtni pagodināja arī mūziķi Uldis Marhilēvičs un Aivars Hermanis.

Koncertdārza "Pūt, vējiņi!" pārbūve tiek īstenota sadarbības projektā "Dienvidkurzemes piekrastes mantojums cauri gadsimtiem" ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Objekta kopējās izmaksas ir 2 306 438 eiro, tai skaitā ERAF – 800 000 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām – 35 294 eiro un pašvaldības līdzfinansējums – 1 471 144 eiro.

Koncertdārzu “Pūt, vējiņi!” plānots atklāt 2022. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti