Kultūras ziņas

Leļļu teātrī turpinās rekonstrukcijas darbi

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Turpina uzlabot vidi Nacionālajā Mākslu vidusskolā

FOTO: Atklāta atjaunotā Dārziņskolas koncertzāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Noslēgušies pārbūves darbi Nacionālās mākslu vidusskolas Jaņa Rozentāla Mākslas skolas jaunā korpusa pārbūve Slokas ielā, kā arī beidzot atklāta ilgi gaidītā akustiskā koncertzāle Emīla Dārziņa mūzikas skolas Kalnciema ielas korpusā.

Jaņa Rozentāla Mākslas skolas jaunā korpusa pārbūve Rīgā, Slokas ielā 52, noslēgusies marta beigās. Izrādot energoefektīvi pārbūvēto mūsdienīgo, moderno mācību ēku, skolas vadītājs Jānis Dukāts lepni atzīst, ka beidzot "Rozīši" ieguvuši tādas telpas kā pelnījuši. Vēl pagaidām tukšajās korpusa telpās drīz iekārtos glezniecības, zīmēšanas, tēlniecības, foto un audiovizuālo mediju studijas un darbnīcas. 

"Pašlaik mēs atrodamies 4. stāvā, kas ir paredzēts glezniecības darbnīcām. Šeit notiks glezniecības stundas. Mums ir arī speciāli atvēlēta virsgaisma, lai būtu pateicīgāk gleznot," ar uzlabojumiem iepazīstina Dukāts.

Ēkas trešā stāva četrās studijās jaunieši varēs apgūt akadēmisko zīmēšanu. Ar vēl topošo vispārizglītojošo korpusu, tā dēvēto mākslas māju, savienos tunelis.

"Šeit būs datorklases, kur jaunieši apgūs video pamatus, 3D, animāciju," turpina Dukāts. "Šī ir tā saucamā "black box" telpa, kura tiks iekārtota kā studija kustību tveršanai, ierakstīšanai."

Ar profesionālām iekārtām aprīkotas galdniecības, tēlniecības un fotostudijas telpas. Jaunais korpuss ir tikai daļa no visa Jaņa Rozentāla Mākslas skolas kompleksa, ko iecerēts pabeigt un nodot pēc gada.

Savukārt ar svinīgu lentes griešanu, klāt esot atbildīgo ministriju pārstāvjiem un pedagogu kolektīvam, 6. aprīlī atklāja Emīla Dārziņa vārdā nosaukto akustisko koncertzāli.

"Viss šis zāles stāsts ir tāds Pelnrušķītes stāsts par mīlestību un ticību brīnumam," uzsver Emīla Dārziņa mūzikas skolas vadītāja Iveta Dreiblate.

"Uz būvniecības beigām atnāca akustikas speciālists un sniedza atzinumu, ka pēc mērījumiem akustika ir tuvu ideālam."

Zāles celtniecībā ieguldīts teju pusotrs miljons eiro, no kuriem trešā daļa atvēlēta aprīkojuma iegādei. Savulaik labdarības akcijas "Mana pirmā skatuve" laikā tika savākta daļa līdzekļu Dārziņa mūzikas skolas koncertzāles pārbūvei. Zālē ir 320 vietas, un tā primāri iecerēta Nacionālās mākslu vidusskolas mūzikas un baleta mācību procesam.

"Mums ir ļoti svarīgi, lai mūsu skolnieki jau skolas laikā varētu spēlēt labā zālē, ar labu akustiku, un viņi tādā veidā daudz labāk var sagatavoties, lai uzstātos nākotnē uz profesionālām skatuvēm," norāda Nacionālās mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis.

Šobrīd Kalnciema ielas korpusā būvnieki strādā pie mācību telpu atjaunošanas un sporta kompleksa jaunbūves. Šos objektus iecerēts pabeigt šī gada rudenī. Lai atjaunotu visu skolu, vēl priekšā darbs pie Kalnciema un Meža ielas kvartāla apbūves attīstības projekta apstiprinājuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti