FOTO: 6. Sansusī festivāla pirmā diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Brīvdienu mājas "Susēja" teritorijā Aknīstes pievārtē no 9. līdz 11. augustam norisinās jau sestais alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī". Kā vienmēr, pirms festivāla tā programma netiek izsludināta, tāpēc festivāla apmeklētāji uzzina par gaidāmo, tikai ierodoties uz festivālu.

Festivāls piektdien tika atklāts ar koncertu "Le Jardin Secret" (Slepenais dārzs), kurā uzstājās klavesīniste Ieva Saliete un Ēriks Bosgrāfs (blokflauta) no Nīderlandes, kuru nesen dzirdējām Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālā. Par elektroniku koncertā rūpējās Jorits Tamminga.

Festivālu turpināja koncerts bērniem "Līkās dziesmas". Ērika Lazareviča izpildījumā skanēja Platona Buravicka kompozīcijas bērniem un Lindas Leimanes tautasdziesmu apdares. Tāpat Platona Buravicka un festivāla saimnieka Armanda Siliņa izpildījumā izskanēja Buravicka dziesmu cikls "Līkās dziesmiņas" ar Jāņa Baltvilka dzeju.

Vēlāk uz cirka izrādi "Handsup" kupola teltī aicināja igauņu cirka māksliniece Ilona Jānti. Izrādes muzikālo pavadījumu nodrošināja čellists Ēriks Kiršfelds. Savukārt Meža skatuvē ar dziesmām no izrādēm un speciāli sacerētām dziesmām uzstājās "Kvadrifrons".

Tradicionālajā mūziķu "kautiņā" šoreiz ar muzikālām impresijām un pat gataviem skaņdarbiem sacentās Platons Buravickis un Rūdolfs Macats. Ja Buravickis izmantoja tikai sintezētas skaņas, tad Macats ņēma talkā gan sintezatoru, gan klavieres.

Otrajā festivāla dienā, 10. augustā, paredzētas izrādes bērniem, deju izrāde, meža 3D skenēšana, meža virtuālā skatīšanās, grupas "Trio Con Brio" koncerts, Gustava Mālera dziesmu koncerts, koncerts "21. gadsimts" ar Gunta Kuzmas, Agneses Egliņas un Pētera Trasuna piedalīšanos, lekcija par vokālajām tehnikām laikmetīgajā mūzikā, zaļumballe ar ansambli "Brāļi miltus pūtēji" un, protams, "kautiņš" - šoreiz elektročellu "kautiņš" ar Ēriku Kiršfeldu un Jāni Paulu kā "kautiņa" dalībniekiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti