FOTO: 6. Sansusī festivāla otrā diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Brīvdienu mājas "Susēja" teritorijā Aknīstes pievārtē no 9. līdz 11. augustam norisinās jau sestais alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī". Kā vienmēr, pirms festivāla tā programma netiek izsludināta, tāpēc festivāla apmeklētāji uzzina par gaidāmo, tikai ierodoties uz festivālu.

Festivāla otrā diena sākās ar tradicionālo rītarosmi, pēc kuras pieaugušie varēja noskatīties "Kvadrifrona" izrādi par Šostakoviču "Zvēri ir nemierīgi", bet bērniem tika piedāvāta izrāde "Pinkas".

Festivālu turpināja meža 3D skenēšanas darbnīca, grupas "Trio con Brio" (Miķelis Dzenuška, Aigars Raumanis, Rūdolfs Pēteris Rubenis, Sigvards Dižais) koncerts, ģimenes spēle ar uzdevumiem, Gustava Mālera dziesmu koncerts dziedātājas Marī Henrietes Reinholdas (Vācija) un pianistes Vitas Gajevskas izpildījumā, izrāde-performance "Tuvumā tukšumā" (dejotāji: Ieva Gaurilčikaite, Krišjānis Sants, Eriks Eriksons), kura norisinājās kaltē Aknīstē, lekcija par vokālajām tehnikām laikmetīgajā mūzikā, kuru pasniedza meksikāņu komponiste Diāna Sirse, saruna ar "Sansusī"rezidences dalībniekiem un koncerts "21. gadsimts", kurā uzstājās Guntis Kuzma, Agnese Egliņa un Pēteris Trasuns.

Festivāla vakarā daļā bija iespēja lidot 3D meža vidē, noskatīties humorpilno "Kvadrifrona" izrādi bērniem "Perturbons", kā arī izdejoties zaļumballē, kurā muzicēja "Brāļi miltus pūtēji". Vakaru noslēdza čellistu "kautiņš", kurā savas prasmes demonstrēja Ēriks Kiršfelds un Jānis Pauls.

Festivāla noslēdzošā diena, 11. augusts, sāksies jau plkst. 5.00 ar rītjausmas koncertu, kurā uzstāsies koklētāju ansamblis "Cantata". Turpinājumā festivāls piedāvā bērnu izrādi "Mežonīgās balsis", koncertu "Angļu dialogs ar arfu" (dziedātājs Mikus Abaroniņš un arfiste Dārta Tisenkopfa), koncertu "Kauslīgais sitējs" (Elvijs Endelis), kā arī noslēguma koncertu ar Rīgas projektu kori (diriģents Kristofers Volšs-Sinka, pianiste Liene Andreta Kalnciema, ērģelnieks Aigars Reinis).

Visa festivāla laikā ir iespēja apmeklēt teātra grupas "TAAT" (Theater as Architecture, Architecture as Theater) telpas performanci "Hall 007" - no kūdras blokiem veidotu, diviem cilvēkiem vienlaikus ejamu labirintu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti